Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Kapitalizmusban miért megenged...

Kapitalizmusban miért megengedett a kliensek átbhaszása kisbetűs részekkel?

Figyelt kérdés
Miért nem kényszerítik a vállalatokat minden fontos infóra felhívni a figyelmét a klienseknek?
2022. aug. 15. 18:34
1 2 3
 11/21 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Ez nem idömilliomosság kérdése, természetesen vannak alap dolgok, amiket tudni kell és nem fogja az ember minden nap fellapozni a törvénykönyvet, ilyen a vásárláskor történö üzletkötés, de olyan szerzödéskötésnél, ahol aláírok valamit ott igen is rászánom azt a 30-60percet és elolvasom, az én érdekem is, hogy a szerzödés rendben legyen. És igen, én is utálom és túl akarok rajta lenni, de ez alap igényesség kérdése.
2022. aug. 15. 22:56
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"És ki az az időmilliomos aki minden egyes szerződést átolvas amit egy nap megköt?"

Csak ami számára ismeretlen tartalommal bír, nyilván. De végső soron a te dolgod, ha neked nincs időd átolvasni valamit amit ennek ellenére aláveted saját magad, csak akkor ne károgj utólag hogy átbasztak. Hisz senki nem tett ilyesmit, egyedül te sajnáltad az idődet hogy meggyőződj róla, miket vállaltál el.

2022. aug. 15. 23:23
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
15 szerzódést kötsz naponta? És még mindig nincs könyvelőd, ügyvéded, akik pont ezekkel foglalkozzanak? Ha nincs rá időd, akkor add ki a melót másnak, de ne hőbörögj az elvégzetlen munkád miatt.
2022. aug. 16. 02:08
 14/21 anonim ***** válasza:

#9-10: konkrétan mire gondolsz???? Mert ez az idedobott 10-15 elég erős "per has" avagy kiszoptad a kisujjadból adatnak tűnik...

És NEM, nem írunk alá semmit anélkül, hogy végig ne olvastuk volna.

Ha valaki csekélyértelmű medvebocs, akkor kérje meg az anyukáját, vagy okosabb ismerősét. Nyilván nem egy hajszárító vásárlásakor, de pl. egy mobiltelefonnál már lényeges, hogy milyen hűségnyilatkozatot írsz alá. Abszolút érthető jogi szakképesítés nélkül is, hogy 2 év vagy mennyi...

De EZT sem szokták elolvasni, millió erre vonatkozó kérdés van itt a GYK-n is...

2022. aug. 16. 08:45
 15/21 anonim ***** válasza:

#12-13: na igen....

Barokkos túlzásokat gurít ide, és a saját lustaságát más hibájának akarja felróni.... LOL

2022. aug. 16. 08:46
 16/21 A kérdező kommentje:

15

Nem gondolod, hogy már alapból túl sok infóval van bombázva az agyunk? Egy kis szabadidőt fordítsunk hát 77 oldalas szerződések áttanulmányozására, jogi nyelv elsajátítására?

2022. aug. 16. 09:02
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"Egy kis szabadidőt fordítsunk hát 77 oldalas szerződések áttanulmányozására, jogi nyelv elsajátítására?"

Csak ha alá akarod írni azt a szerződést.

2022. aug. 16. 09:11
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

16: akkor lenne 77 oldal, ha 36-os fontnagysággal van írva (amit te követelsz).

:)))

És NEM kell hozzá jogi diploma... Csak értelmezve kell olvasni. Nem csak összeolvasni a betűket...

2022. aug. 16. 09:13
 19/21 anonim ***** válasza:

Sima általános iskolás szintű értő olvasás szükséges hozzá. És nem hiszem, hogy évente sok 77 oldalas szerződést írsz alá. Vagy, ha igen, akkor tényleg fogadj fel egy jogászt.

Én mezei polgárként írtam már alá pár szerződést. Albérlet, hitel, munka, adás-vételi, stb. Egyiket sem volt kihívás értelmezni, és mindegyik elolvasására fordítottam időt.

2022. aug. 16. 09:38
 20/21 MDaniel98 ***** válasza:
Ha ténylegesen megtévesztenek - például tanúként kérnek aláírást, és kiderül, hogy te mégse tanúi minőségben írtál alá - mert átvertek az perelhető, mert megtévesztés, persze, hogy ezt hogyan bizonyítod az megint más kérdés. Ha egy hitelszerződést mondjuk hitelszerződésként írsz alá és nem olvasod el ami benne van - pl.: hogy milyen kamatfordulós az már a te sarad. Sajnos én is aláírtam olyat komoly átolvasás nélkül amit nem kellett volna, a mai napig is utálom magam miatta:)
2022. aug. 16. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!