Kapitalizmusban miért megengedett a kliensek átbhaszása kisbetűs részekkel?
"És ki az az időmilliomos aki minden egyes szerződést átolvas amit egy nap megköt?"
Csak ami számára ismeretlen tartalommal bír, nyilván. De végső soron a te dolgod, ha neked nincs időd átolvasni valamit amit ennek ellenére aláveted saját magad, csak akkor ne károgj utólag hogy átbasztak. Hisz senki nem tett ilyesmit, egyedül te sajnáltad az idődet hogy meggyőződj róla, miket vállaltál el.
#9-10: konkrétan mire gondolsz???? Mert ez az idedobott 10-15 elég erős "per has" avagy kiszoptad a kisujjadból adatnak tűnik...
És NEM, nem írunk alá semmit anélkül, hogy végig ne olvastuk volna.
Ha valaki csekélyértelmű medvebocs, akkor kérje meg az anyukáját, vagy okosabb ismerősét. Nyilván nem egy hajszárító vásárlásakor, de pl. egy mobiltelefonnál már lényeges, hogy milyen hűségnyilatkozatot írsz alá. Abszolút érthető jogi szakképesítés nélkül is, hogy 2 év vagy mennyi...
De EZT sem szokták elolvasni, millió erre vonatkozó kérdés van itt a GYK-n is...
#12-13: na igen....
Barokkos túlzásokat gurít ide, és a saját lustaságát más hibájának akarja felróni.... LOL
15
Nem gondolod, hogy már alapból túl sok infóval van bombázva az agyunk? Egy kis szabadidőt fordítsunk hát 77 oldalas szerződések áttanulmányozására, jogi nyelv elsajátítására?
"Egy kis szabadidőt fordítsunk hát 77 oldalas szerződések áttanulmányozására, jogi nyelv elsajátítására?"
Csak ha alá akarod írni azt a szerződést.
16: akkor lenne 77 oldal, ha 36-os fontnagysággal van írva (amit te követelsz).
:)))
És NEM kell hozzá jogi diploma... Csak értelmezve kell olvasni. Nem csak összeolvasni a betűket...
Sima általános iskolás szintű értő olvasás szükséges hozzá. És nem hiszem, hogy évente sok 77 oldalas szerződést írsz alá. Vagy, ha igen, akkor tényleg fogadj fel egy jogászt.
Én mezei polgárként írtam már alá pár szerződést. Albérlet, hitel, munka, adás-vételi, stb. Egyiket sem volt kihívás értelmezni, és mindegyik elolvasására fordítottam időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!