Van olyan pszichológiai tanulmány, ami arra a kérdésre keresi a választ, hogy miért megy el valaki katonának és ellenségeskedik parancsra mint egy robot?

Figyelt kérdés
2022. júl. 31. 00:12
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Ez inkább genetika.
2022. júl. 31. 04:40
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Vannak egyének, akik nem tudnak uralkodni saját magukon - így másokon akarnak uralkodni.

Erre viszont egyetlen lehetőségük, hogy akár nagy áldozatok árán is szervezeti hatalmat szereznek - így már kiélhetik leküzdhetetlen hajlamaikat más embereken.

2022. júl. 31. 05:14
 3/7 anonim ***** válasza:
74%

Van egy másik kategória is - a megélhetési katonáskodás.

Sok tehetségtelen senkiházi csak így képes normális jövedelemhez jutni a társadalomban és nem sokat moralizál a témán. Ezt a lehetőséget kihasználva az ambiciózus vezetők megfelelő pozíciókat hoznak létre nekik a hadseregben, titkosszolgálatokban, rendőrségi állományban, stb..

2022. júl. 31. 05:19
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

Senki se tud uralkodni magán.

Az érzések függetlenek a logikától, és az ép észtől.

Aki az érzéseire hallgat, az konkrétan nem a valóságot látja. Tulajdonképpen egy hallucináció.

És akkor nem akar, és nem is tud másképp cselekedni, csak ahogy az érzései diktálják.

2022. júl. 31. 07:15
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 Kezdek rájönni, hogy ezért nem értem az emberek nagy részét. Nekem az érzéseim nem úgy működnek, mint a legtöbbnek, eddig nem nagyon tudtam szétválasztani a realista gondolkodásomtól.
2022. júl. 31. 08:43
 6/7 anonim ***** válasza:
90%

Nem hiszem hogy van ilyen tanulmány, de leírom amit én látok. Egy ember három okból mehet el katonának:

- Megélhetés: ahogy #3 is írta van akinek nincs mas opciója, meg van akinek valami előnye származik belőle (pl most nálunk egyetemre felvételi pluszpontok)

- Kényszer: elég egyértelmű, sorkatonaság

- Hivatás: ha valakiben van hivatástudat, hogy védje az országát, szeretteit, stb

2022. júl. 31. 10:16
 7/7 anonim ***** válasza:
30%

A világon mindenhol a legjobban fizetett pszichológusok építik a karrierüket a kérdéses témára!

Mivel nem kívánatos, hogy a civil többség is átlássa a témát, így az igazán fontos tanulmányok nem publikusak. Persze civil értelmiségiek szivárogtatnak - de az amatőr "ismeretterjesztés" meg "konteó" - nem "akadémiai színvonalú" publikáció.

2022. júl. 31. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!