Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mikor fakasztott vizet Szent...

Mikor fakasztott vizet Szent László a sziklából?

Figyelt kérdés
Szent László hadjárata, amikor már nagyon szomjasak voltak a katonák, és vizet fakasztott a sziklából. Évre, hónapra és napra is kellene, nem tudom, ez ismert e?

2022. júl. 6. 16:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"Szent László király uralkodásának idejében a kunok három alkalommal törtek be a magyar földre: 1085, 1091 és 1092-ben."

"Ezek közül a harcok közül a hagyomány szerint valamelyik kiterjedt a Mátra és Cserhát vidékére is..."

[link]

Nem tudni.

2022. júl. 6. 16:27
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Egy nyilvánvaló fikció (vizet fakasztani a sziklából) pontos dátuma érdekel? LOL
2022. júl. 6. 19:27
 3/7 A kérdező kommentje:
1858. febr. 25-én Lourdes-ban Szent Bernadett is fakasztott forrást, ezt több ezer ember látta, számos beszámoló, hivatalos tudósítás is maradt róla. Ezenfelül minden alkalommal, amikor egy új kutat ásnak vagy fúrnak végül is az is forrás fakasztás.
2022. okt. 3. 17:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Off:

Nekem szikla se kéne. Én fizikusként a levegőből ivóvizet kinyerő berendezést is képes lennék megalkotni, ha komolyabb igény merülne fel rá. Sajna mégsem tartanak csodálatra méltó szent embernek - csak egy istenkáromló beképzelt senkinek. Mennyire megváltozott ez a világ...

2023. ápr. 15. 22:18
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha minden technikai eszköz nélkül meg tudnád csinálni, akkor talán. És ha mindezek nélkül meg tudnád mondani elsőre melyik sziklában, és a talajban hol van használható víz, esetleg. De még akkor sem igen, mert az életszentséghez sok más dolog is kell még!
2023. ápr. 24. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Számomra az számít "életszentség"-nek, ha valaki hasznos technikai eszközöket tud létrehozni, nem pedig süket dumával átverni az embereket.
2023. ápr. 25. 02:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Attól a víztől dokumentáltan több mint 10000 gyógyíthatatlannak nyilvánított ember meggyógyult, ebből a szempontból nézve a "hasznos technikai eszköz" kategóriáját túlteljesítette.
2023. aug. 25. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!