Melyik nyelv lenne alkalmas és megfelelő arra, hogy az EU közös nyelve legyen?
Figyelt kérdés
2022. júl. 1. 08:26
3/14 B2man válasza:
Ha szavazásra kerülne a kérdés, a legtöbb ország a saját anyanyelvére szavazna! De ez nem naciolizmus...
5/14 anonim válasza:
Alkalmas: bármelyik modern, élő nyelv.
Megfelelő: hát ez attól függ, mit jelent az, hogy "megfelelő". Gyakorlati okokból nyilván az angol. Elvileg az eszperantó is megfelelne, csak vedd rá a nagy országok beszélőit, hogy felsőfokon megtanulják :D
6/14 anonim válasza:
filipinó
Példa: Ito ay aklat ko. „Ez a könyv az enyém.” (szó szerint: „Ez van könyv enyém.”).
y=j
7/14 anonim válasza:
Angol (Sokan beszélik)
Magyar Kevesen beszélik, ezért szinte mindenkinek tanulnia kell (Esélyegyenlőség)
Latin vagy eszperantó Senkinek sem anyanyelve egyébként az, mint a magyar
8/14 anonim válasza:
A legjobb választás az angol egyértelműen (Remélem nem jön senki megint azzal a hülyeséggel, hogy az angolok kilépése miatt már nem hivatalos nyelv. Írország és Málta miatt most is az.), de az EU-nak nincs szüksége egyetlen hivatalos nyelvre és ez nem is fog megtörténni belátható időn belül. Teljesen jó a mostani rendszer, hogy minden tagország nyelve hivatalos. Én személy szerint nem támogatnám egy fiktív közös nyelv megalkotását vagy elfogadását.
9/14 anonim válasza:
Szerintem a neo-latin nyelv szókincsbővítéssel, kisebb korszerűsítéssel alkalmas lenne erre a feladatra.
10/14 anonim válasza:
Szerintem az eszperantó sem rossz ötlet, könnyen megtanulhato, nincs az, hogy "bezzeg az angol nem is az én országom nyelve" - hisz az eszperantó jelenleg egyiknek sem az, tehát ez aránylag semleges lenne mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!