Ha nem vagy pszichopata akkor az üzleti életben nagyon nehéz helytállni?
Az ületi szférában hemzsegnek a pszichopaták tehát gyakorlatilag velük kell versenyezned. Nem riadnak vissza a manipulációtól, folyamatos hazudozásoktól, fenyegetésektől, zsarolástól stb, tehát minden eszközt felhasználnak amit még megúsznak.
Egy normális érzelmi világú, becsületes ember fel tudja venni a versenyt velük?
Azért.. attól, hogy valaki aljas, még nem lesz pszichopata. Ettől persze nem lesz erényesebb ember, de a pszichopátia egy elég komoly (és ritka) mentális betegség, egy kis genyósághoz meg nem kell annak lenni.
Aki most bement egy általános iskolába, és halomra lőtte a tanulókat, na, ő pszichopata.
4
Na de várjunk mert egy pszichopatának nem az a legelső ismérve, hogy “genyó”.
Inkább az, hogy hajlamosak késztetést érezni, hogy amint valakiben valami gyengeséget észlelnek azt felhasználják ellene, hogy megkapják amit akarnak tőle. Ezt elérhetik sokféleképpen, akár hazudozással, szerelem színeléssel, megfélemlítéssel, manipulációval stb.
Ugyanakkor mivel nem éreznek stresszt így nyilván a stresszt kiváltó szituációkat is sokkal jobba bírják, sőt kényelmesen érzik maguk benne, élvezik azt.
Nem éreznek félelmet, stresszt, szorongást stb. Hát nem tökéletes recept a sikerhez?
off
"halomra lőtte a tanulókat, na, ő pszichopata"
Ezt olvastad valahol? Én nem találtam erről így konkrétan infót. Valószínűbbnek tartom, hogy érzelmileg sérült, frusztrált, környezeti hatásra (pl. bullying) kényszerképzetei vagy téveszméi alakultak ki.
6
Szerintem sem lesz lövöldöző egy pszichopata. Mert érzelmileg nem érinti meg őket semmi. És nem is nagyon lesznek áldozatok.
Inkább egy titokban aktiváló sorozatgyilkos akit a nyomozók nem tudnak hosszú évekig lekapcsolni. Ez jobban illik egy pszichopatára de a többségük nem sorozatgyilkos hanem valamelyik vezetői pozícióban aktivál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!