Miért voltak olyan gonoccak a régi magyarok hogy a fekete haj barna szem kombinációval rendelkező embereket un. cigányformának gúnyolták?
Az Alföldön Greco-Slavic, azaz balkáni régió I2 Y haplocsoportja a leggyakoribb (akárcsak románoknál szerbeknél stb....)
Mondtam hogy az Alföld elég balkáni lett az oszmán hódítás után.
15 # igen de mivel ez egy kis ország és igen nagy a belső keveredés a Dunántúlon is vannak hiperpigmentalt emberek
Tatabanya térségében élek itt van sok alfoldrol jót csalad de anno ország minden részéből jöttek banyasznak mert itt jó volt a fizu és a fiatalok lakást kaptak a banyatol.
Mamám Salgótarjáni papam Szombathelyi volt most akkor bennem is van pigmentalt vér meg nem pigmentalt.
Tul nagy itt a keveredés a külső amúgy nem mond semmit mert kedves kérdező lehet benned is van román vér csak nemtudsz róla mert külső jegyében nem.jon ki.
"Duna egy nagyon nehezen leküzdhetö határvonal, sosem keveredtek a két partján lakó emberek. Eddig én is csak tévében láttam hogy mi van a túloldalán..."
Pontosan, még híd sem volt amíg Széchenyi el nem indította, és csak drága pénzért lehetett átlépni. Nagyobb kereskedők meg nemesek kivételével nem nagyon lépték át az emberek a Dunát. Az ilyen nagy folyók Európa szerte mindig a mai napig kimutatható genetikai határvonalak is voltak valamennyire, annak ellenére is hogy az iparosodás városiasodás tömegeket mobilizált hogy elhagyják eredeti ősi lakhelyüket.
Sálgútárgyáni? Te vagy az Győzike?
A románok teljesen más genetikával bírnak: [link]
Gondolom azt sem tudod mi az az autoszomális genetika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!