Szakdolgozati témát kell választanom és nem tudom mi mellett döntsek. Anglisztikát tanulok, azon belül az amerikai departmenthez tartozom business specializáción. Milyen témákat javasolnátok? Az én fejemben amerikai történelem, esetleg irodalom járt.
Csak nagyon vaktában lődözve: az amerikai beat-irodalom, Ginsberg, Kerauac stb. világa nyelvészetileg nem érdekes? Nem business, az tény.
Viszont business a hetvenes-nyolcvanas évek számtech és játékforradalmának hatása a beszélt nyelvre, illetve eleve a számtech alapfogalmak kialakulása, a file, folder, icon stb. szavak eredete és "küzdelme".
Valamint a filmek nyelvezetének hatása az üzleti sikerességre. Továbbá a kortárs netes szubkultúrák, mémek nyelve. Esetleg a hip-hop szleng megjelenése a beszélt és irodalmi nyelvben?
Helyi pénz kísérletek angol nyelvterületen
Többes pénzrendszerek és a társadalmi igazságosság
Kamat, kamattilalom, negatív kamat
Én is anglisztika BA-t végeztem, üzleti angol volt az általam választott specializáció, a sáv pedig amerikanisztika. 2020 januárjában diplomáztam, mivel csúsztam.
Én az afroamerikai polgárjogi mozgalomból írtam a szakdolgozatomat, Martin Luther Kinget és Malcolm X-et hasonlítottam össze, ez a téma esetleg érdekel-e?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!