Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A II. világháború túl lett...

A II. világháború túl lett volna lihegve?

Figyelt kérdés

Azon gondolkozom, hogy valamelyik nap hallgattam egy interjút egy külpolitikai szakértőtől, akit arról kérdeztek, hogy az ukrán-orosz válság most milyen hatással lesz a gazdaságra és egyébként fog e támadni Putyin stb.

Azt mondta, hogy egy rémhírkeltés az egész, egy szenzációhajhászás az egész, a világban vannak érdekek akiknek fontos, hogy az emberek többsége ne érezze jól magát, hanem valamilyen aktuális félelem legyen. Volt a koronavírus, előtte a menekültválság, meg ezer más téma mindig felüti a fejét NAGY BETŰKKEL AZ INDEXEN, mintha tényleg atomkatasztrófa következne, most meg ugye az ukrán válság.

Először azt mondtam, milyen hülyeségeket beszél. Azóta viszont azon gondolkozom, hogy tényleg ilyen állandó felkészültségben van az ember. Hol az, hogy vírust elkapod és meghalsz, hol az, hogy európában megszűnik az áram (volt egy ilyen kisebb hírakció pár hónapja ha emlékeztek, aztán nem lett belőle semmi), most meg III. világháború. Szóval, hogy kicsit tényleg olyan szaga van, hogy mintha direkt történnének valami negatív dolgok a világban.

Hogy az ember alapvetően ilyen kárörvendő? Szereti, ha történik valami?

Jól elmentem aktuálpolitikai kérdésekbe, de a II. világháború is, lehet, hogy ugyanilyen felfújt lufi lett? Amit utólag fújtak fel mégjobban, mint a nagy világégést?

Persze azokra mondjuk ez nem igaz, akiknél ledobtak 2 atombombát ugye Japánban, meg a több millió zsidó, stb áldozat. De mondjuk egy európai szemszögéből volt a II. vh-nak akkora jelentősége?

Nyilván volt, mert padláslesöprés, meg jöttek az oroszok.

De nem lett felnagyítva?

Beszélhetünk az aktuálpolitikai kérdésekről is, amiket fentebb írtam, kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy felfújjuk nagyon a híreket (jobban mondva a média) vagy nem.

2022. febr. 21. 14:08
 1/9 anonim ***** válasza:
97%
Minden európai ország megsínylette a világháborút, gazdaságilag, társadalmilag egyaránt, sőt nem hogy felnagyítva nincs, hanem még általában el is van nagyolva, a valódi pusztítás nincs is bemutatva rendesen, tisztességgel. És akkor még nem is beszéltünk az európán kívüli eseményekről.
2022. febr. 21. 14:17
 2/9 anonim ***** válasza:
7%

Felfújnak mindent mert sokkal több a kattintás úgy.Teljesen logikus.

Nyilván van orosz-ukrán probléma dehát mindig van valami.

Volt a globális felmelegedés hisztéria is,nem?Jó igazi jelenség nem arról van szó hogy nem igaz de túl hisztizik a dolgot.Hisz sok plug-in hibrid is van már mer az állítólag annyira zöld dolog:D Pedig rengeteg áramot fogyaszt és az sem hú de környezet barát azért :D Ez mind reklám hogy mindenki azt vegye mert épp vkinek ez az érdeke...

Ugyanez igaz az oltásokra is hisz a H1N1 idején is próbáltak hisztériát generálni csak nem jött be mert Wodarg közbelépett.

Sok a kamu.A második világháború nem hinném hogy annyira fel lett nagyítva tekintve hogy milyen őrült egy diktátor volt az egyik vezérarca

2022. febr. 21. 14:18
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Alig maradt ép épület Budapesten... ááá nem is érezte meg senki.
2022. febr. 21. 14:28
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem az aktuális hírek nagyrésze rémhírkeltés, vagy legalábbis nagyon eltúloznak sokmindent. De ez abszolút nem igaz a második világháborúra, azt még inkább enyhítik. Az egészből a zsidók meg az atombomba van nagyjából köztudatban, pedig akkoriban szinte mindenki retteghetett az életéért. Nem a vagyonáért, nem a fűtésért, hanem konkrétan az életéért.
2022. febr. 21. 15:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én már nem is nagyom olvasok újságot, mert a világban és az országban zajló folyamatokról nem fogsz egyszerűen információt kapni, csak bulvárt kapsz. Akkor is, ha politikai, akkor is ha gazdasági híreket akarsz. Mindenhonnan az olcsó bulvár ömlik.

Hogy a világháború túl lett volna lihegve?

Buda régi részén lakom, a házunk a kitörés főútvonalába esett, mai napig kinn vannak a lövésnyomok, amikről tudjuk, hogy bizony nem 56, hanem 45.

Legyalulták az egész kontinensünket, Európa elveszítette a vezető szerepét a világban, Afrika és Óceánia szépen lassan fölszabadult a gyarmati elnyomás alól, Kínában elbukott a köztársaság, szerintem nem volt olyan ember a bolygón, akinek nem változott meg az élete a háború következményei miatt.

Azt a háborút nem lehet nem alábecsülni.

2022. febr. 21. 16:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak Europat nezzuk a Szovjetunio nelkul, akkor nagyjabol 14-15 millio halalos aldozatot nem neveznek tullihegesnek. Ok katonak volt, a szomszed Maris fia, akit gyerekkorodban te is ismerhettel, ha erted...

Es ebben nincsenek benne a zsidok...

2022. febr. 21. 18:17
 7/9 MDaniel98 ***** válasza:
100%
AAzért összesen 70 millió halálos áldozatot nem neveznék túllihegésnek.
2022. febr. 21. 18:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A világháborút sokan nagyon megszívták, de bizonyára akadtak, akik könnyebben átvészelték, elsősorban az arisztokrácia, bár a végén nekik ajánlatos volt elpucolni az oroszok elől, de kisebb falvakon ha szerencséjük volt, úgy ment át a front, hogy sem németet, sem oroszt még csak nem is láttak.

A háború következményei azonban katasztrófálisak voltak, mindenhol romok, amelyek alatt hullák voltak, de úgy ám, hogy az emberek nyáron is sálat hordtak, mert büdös volt az egész város, volt ahol a száj elé húzott sál nélkül lehetetlen volt levegőt venni.

Ahol éppen maradt egy üzlet, abban sem volt semmi, a kirakat persze kitörve, az emberek szédelegtek az éhségtől, mert a Vörös Hadsereg sem volt valami fényesen ellátva, a ruszkik is soványak voltak, ezért még a harcok alatt a nagy készleteket elzabrálták, pláne mert odahaza sem volt sok élelem, meg csapnivaló volt a szervezésük, ezért a megszállt területeket jószerével kifosztották, hogy saját embereiket valahogy ellássák.

Nagyapám mesélte, hogy reménytelenül szédelgett a városban, egyszer csak megjelent három teherautó és az oroszok krumplit kezdtek osztani. Mindenki oda tette, ahová tudta, nagyapa is telitömte a zsebeit, nadrágot, kabátot, aztán elöl az ingébe dugdosta, már el akart menni, amikor egy ruszki a kocsiról galláron ragadta hátul és úgy dugdosott be neki még vagy két kilót a hátára is, közben barátságosan tréfálkozott, amit nem értett, de a többi orosz dőlt a röhögéstől. Azzal élték túl.

Aztán később bedeszkáztak pár boltot, lisztet kaptak a pékek és lett kenyérjegy, meg hasonlók és állandóan hatalmas sorok álltak ezek a boltok előtt, fegyverrel őrizték, ám nemegyszer megesett, hogy egyszer csak elfogyott a kenyér, vagy a krumpli, aztán lassan szétszéledt a nép, a makacsabbak meg esetleg maradtak akár másnapig, ha enni akartak, más dolguk amúgy sem sok volt.

De ez már egészen konszolidált helyzet volt, mert korábban sokan haltak éhen, azért is kezdtek osztani ezt, azt az oroszok, mert látták, hogy végveszélyben vannak az emberek, persze könnyen meglehet, hogy a sajátunkat osztották szét, persze ingyen, mert úgysem volt senkinek pénze, hogy fizessen egy fityinget is.

Na és ez nem is maga a háború, mert már béke volt, hanem csak a következménye, ami jó darabig eltartott, hogy valami normális élet kezdett kialakulni, mert még az ötvenes években is ment a beszolgáltatás, a padlássöprés, hogy a városiak is enni tudjanak.

Magáról a háborúról direkt nem írtam, azt megnézheted a filmekben, olvashatod a könyvekben, ha érdekel.

2022. febr. 22. 00:45
 9/9 A kérdező kommentje:

Én is arra hajlok, hogy valódi nagy világégés volt, ahogy szokták mondani, csak kíváncsi voltam mire gondolnak mások. Mert ha az valódi volt, akkor bármikor előfurdalhat hasonló szituáció.

Azt sem jelentették be, nem kérdezték meg az emberek véleményét, hogy akarnak e még egy világháborút. Most sem fogják megkérdezni, hogy akarsz e bombatámadást Budapestre vagy akarod e hogy orosz katonák elfoglalják az országot mittudomén 3 hónap múlva.

Csak azt akarom mondani, hogy egyrészt sok apró bullshit hír van, amikor farkast kiáltanak, de nincs farkas. Amikor jön a farkas, akkor meg már nem hiszik el az emberek.

Másrészről pedig egy demokratikus illúzióban élünk. Egy művilág ez, és ott az élő példa keleten erre, ahol lekapcsolják gyakorlatilag az internetet, ahol a nagy MMORPG-s játékfüggő gyerekeket, kamaszokat leszoktatják arról a virtuális világról (Kína), mert tudják, hogy ezek a hülye nyugatiak bele vannak kényelmesedve a foteljukba, és azt hiszik ha oroszország elfoglalja majd fél Európát, akkor tartanak majd egy konferenciát, ahol meghozzák a gazdasági szankciót, tudod ilyen kosztümös, villásreggeli mellett. :)

Szóval a valós veszélyt mi "nyugatiak" nem érzékeljük, nem vesszük komolyan szerintem. És nem így van ezzel USA! Csak Európa.

2022. febr. 22. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!