Ha én mondjuk elvileg egy zseni vagyok, és mindent máshogy látok, van értelme élnem?
Ha mondjuk azt látnám, hogy az egész emberiség egy narkózisban van, mert fogalmuk sincs, miért élnek, hova tartanak, nincsenek "felébredve" nem találnám a helyemet sehol sem, mert érzem, hogy rosszindulatú és nem intelligens emberekből túl sok van és nyilvánvalóan túlerőben vannak... egyszóval ha hiába tudnám, hogy igazam van, mégis egyedül lennék... akkor lenne értelme életben maradni?
Hangsúlyozom ez most pusztán elméleti kérdés. (nem azt állítom, hogy én vagyok a zseni)
09-14 14:12
"Zseni: Lángész, rendkívüli tehetség; ilyen tehetséggel megáldott ember, talentum."
A lángész a zseninek egy szinonimája. A rendkívüli tehetség relatív kifejezés: mihez képest rendkívüli? A talentum a tehetség szinonimája, ez is relatív, mert mihez képest tehetséges?
Ha nem értetted a hozzászólásomat, akkor olvasd el megint és próbáld meg felfogni a tartalmát. Ha túl ideges vagy ahhoz, hogy olvasni tudj, akkor javaslom a nyugtatókat, a hidegvizes borogatásokat, a mély lélegzetvételeket stb. Zseniknek is ajánlottak.
"Zseni: Lángész, rendkívüli tehetség; ilyen tehetséggel megáldott ember, talentum."
A lángész a zseninek egy szinonimája. A rendkívüli tehetség relatív kifejezés: mihez képest rendkívüli? A talentum a tehetség szinonimája, ez is relatív, mert mihez képest tehetséges?
Ha nem értetted a hozzászólásomat, akkor olvasd el megint és próbáld meg felfogni a tartalmát."
Ha pedig te nem értetted a deifniciót, akkor próbáld el párszor újraolvasni úgy, hogy leteszel arról, hogy a kákán is csomót keress. Akkor lehet, hogy egyszerűbb lenne. Panaszért fordulj a Magyar Tudományos Akadémiához: a definíció egy értelmező szótárból van. Világosítsd fel őket, hogy írják át a szótárat, mert te nyilvánvalóan sokkal okosabb vagy, mint ők és jobban tudod náluk, hogy mit jelent az adott szó.
Az élet nem attól lesz szép, hogy rágódsz rajta, hanem küzdesz valamiért amit megszereztél és kitűzöl újabb célokat és megvalósítod azokat.
A boldogság meg egy lelki állapot, a pénz nem boldogít, csak segít boldogulni a világban.
Attól hogy egy nő nem jött össze, mond azt neki, most veszítetted el életed legjobb parnerét! Önmagadat lásd a célközpontban, hogy annak rossz, aki nem veled barátkozik, mert te tudod magadról hogy másokat képes vagy felrázni a életbe és felpezsdíteni az életet.
Meditálj sokat, piszok egyszerű a meditálás is.
Fejlődik a koncentrációd és segít leküzdeni a kicsinyes problémáidat amikkel nap mint nap küzdesz meg.
Meditálni nem nehéz: leülsz vagy kényelembe helyezed magad, behunyod a szemed és csak a légzésedre figyelsz ha jön bármilyen gondolat mosolyogsz jót és azt mondod hmm.. és közben visszatérsz a légzésed figyeléséhez.
1 perc meditáció olyan megnyugtató hatású, hogy a legerősebb fogfájást egy kellemes érzésé tudja varázsolni.
Az emberi agy csodálatos dolgokra képes, csak sokunk a tv előtt ül egész nap, vagy számítógépek, ami nem rossz dolog, csak sajnos butít minket ez a rengeteg elektromos berendezés, gátolja a tudásunk bővítését.
Volt egy tanárom, aki mindig azt csinálta, ha kiabáltak a terembe full nyugodtan leült és elkezdte tartani az órát és suttogott...öcsém zseni volt a csaj kb 3 perc múlva kuss volt a terembe, mert nem értették akik kiabáltak hogy vajon mit mond a tanár, miről beszél...ugye ugye kihasználta a legfőbb erényt, a kiváncsiságot...
Általában egy társaságban, mindig azok az embereket kezdi érdekelni a suttogó hang, akik rengeteget pletykálnak.
Szép napot és olvassatok sok jó izgalmas könyveket. :)
Mentem olvasni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!