Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ki volt szerintetek a legkegye...

Ki volt szerintetek a legkegyetlenebb diktátor a 20.században?

Figyelt kérdés

2022. febr. 2. 13:15
A kérdező szavazást indított:
Pol Pot
Mao
Sztálin
Kim család
Lenin
Csaucseszku
Castro
Mussolini
Tito
Kádár
22 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%
Roosevelt, mert porrá bombáztatta a német városokat és kifejlesztette az atomfegyvert, amely az emberiség végét jelentheti.
2022. febr. 2. 13:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ mik a szempontok, de nem könnyű egyértelműen válaszolni.
2022. febr. 2. 13:22
 3/11 Mojjo ***** válasza:
28%
Kádár? Lenin? Ezek hogy kerültek ide? 😅
2022. febr. 2. 13:23
 4/11 anonim ***** válasza:
47%
Lehet úgy is nézni hogy Hitler robbantotta ki a II. világháborút ugye rengeteg áldozattal, tehát ő is lehet.
2022. febr. 2. 13:26
 5/11 anonim ***** válasza:
65%
Kihagytál valami tehetségtelen osztrák festőt a listáról.
2022. febr. 2. 13:36
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem sok értelme van ennek a kérdésnek. Eleve, sokan pl. azt sem tudják, ki az a Pol Pot és mit csinált, de ha egy kambodzsai olvasná ezt a kérdést, tuti, hogy őt jelölné be. De az itteni válaszolók leginkább Sztálint fogják (vagy ha itt lenne Hitler, akkor őt), mert ezekről hallottak is valamit. Bár megsúgom, hogy attól, hogy sokan nem hallottak róla, Pol Pot sem marad el semmiben az ő szintjüktől, sőt, lehetne itt mondani rengeteg afrikai államot is a kegyetlenkedő diktátoraival, akik csonkításokat, népirtásokat végeztek, de ezek sincsenek felsorolva...

Különben is, mi az, hogy legkegyetlenebb? Személy szerint? Vagy az alapján, hogy hány ember halála kötődik a nevéhez per év? Vagy az alapján, hogy a diktatúrájában milyen kegyetlenségek működtek?

Szerintem nincs értelme ezeket kilóra méregetni és egymáshoz képest mérlegre rakni, mert ha egy diktatúrában ártatlan embereket ölnek meg, vagy csonkítanak meg, az onnantól kezdve már ugyanolyan kegyetlen... hogy is mondjam, ha 10 emberrel csinálják ezt vagy 100-zal, nem tudok különbséget tenni a kegyetlenség mértékében....

2022. febr. 2. 13:57
 7/11 MDaniel98 ***** válasza:
82%
Ha csak a kill ountot nézzük, akkor Mao is minden további nélkül felkerülhetne erre a listára, sőt abban az esetben egyből az élre kerülne.
2022. febr. 2. 21:31
 8/11 anonim ***** válasza:
90%
#7 Szerintem nem érdemes a halottak száma alapján rangsorolni, hiszen egy népes országban, mint Kína, vagy a Szovjetunió, "könnyű" összehozni 10 millió áldozatot. Egy kisebb országban meg nehezebb. Egy andorrai diktátor, akármilyen vérszomjas és kegyetlen, nem tud 100.000 embert a halálba küldeni, hiszen nincs az országnak annyi lakosa.
2022. febr. 3. 00:14
 9/11 anonim válasza:
100%
Csak annyi, hogy a kérdező valószínűleg tudatosan hagyta ki Hitlert a listáról, mert vannak, akik tudat alatt is őt mondanák a legkegyetlenebbnek, reflexből. Különben ha Kádár itt van, akkor én már a listára tenném Rákosit is. Nehéz összehasonlítani, mert mindegyik ilyen rendszer az. Ha két embert kínzásoknak vetnek alá egy-egy különböző diktatúrában, nem azon fognak vitatkozni, hogy melyiknek vannak nagyobb fájdalmai.
2022. febr. 3. 12:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem vagyok kambodzsai, mégis Pol Potra szavaztam. Nemcsak véreskezű, de hülye is volt, sőt kifejezett rossz indulattal pusztította saját népét.

Nem akarom éltetni Sztalint, Rákosit, Kádárt. A szocializmusnak inkább vesztese voltam mint haszonélvezője. A fizetésem egy részét nem kaptam meg, néhány mihaszna itta magát krokodil állapotúra belőle. ( Újra elosztás! )

De a legtöbb diktátor a sok rossz mellet elvétve cselekedett jót is, kivéve Pol Potot.

Goelro-terv, Kadhafi öntözőrendszere, nálunk a TBC ( Morbus hugaricus!) felszámolása, a SZU-ban az írástudatlanság felszámolása.

Pol Pot, és bandája még azt a kevés tanítót is üldözte.

2022. febr. 4. 12:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!