Voltak tipikusan aszkéta vagy minimum önmegtartóztatást hirdető, nem hedonista pogány vallási irányzatok?
Figyelt kérdés
Gondolok itt a római és görög pogányságra, a germán és kelta pogányságra vagy az egyiptomi vallásra. A keleti pogánynak nevezhető népi vallásokban tudom hogy voltak (pl. a magyar vallásban is volt ilyen, de ezenkívül az asszír-babiloni ashurizmusban is megjelent), de ez itt Európában és az európai kultúrájú vidékeken is jelen volt bizonyos pogány irányzatokban? Voltak ilyen ágazatok?2022. jan. 12. 21:56
1/3 anonim válasza:
Általában mindegyik vallás hirdetett különböző fokú önmegtartóztatási formákat, rítusokat, ezzel adakoztak testben és lélekben az isteneknek, szellemeknek, totemeknek, stb., így nem vagyok teljesen biztos benne hogy értem, hogy mit szeretnél kérdezni.
2/3 MDaniel98 válasza:
Így van, minden vallásban megtalálható valamilyen formában az önmegtartóztatás (böjt és társai).
3/3 anonim válasza:
Voltak. Pl: sztoikusok rómában és görögországban, az egész buddhizmus a vágytalanságot hirdeti, hinduizmus remetéi stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!