Platón műveit milyen sorrendben érdemes olvasni?
Megvan nekem a három kötetből álló műveinek gyűjteménye. Eddig amiket olvastam tőle: Philébosz, Timaiosz, Kritiasz, Gorgiasz.
Van valakinek rálátása esetleg és tudna valamilyen tippet adni? Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget! :)
Nagyon köszönöm a jó tippet :D
Egyébként filozófiát tanultál? Vagy csak érdekelt Platón világszemlélete?
Nincs mit! Nem filozófiát tanultam, a hivatásom állatorvos, olvasni pedig csak egyszerűen szeretek. Minden napom olvasással fejezem, a téma pedig változó. De nagyon érdekes hogyan látták a régi bölcsek a világot.
Első voltam
Olvasni tényleg nagyszerű.
Igen, egyetértek azzal, hogy ők hogy látták a világot. Történelmet fogok tanulni az egyetemen, illetve érdekel a teológia is, és hallottam, hogy az első keresztény egyházatyák is Platón műveiből használtak fel remek gondolatokat, ezért elkezdtem én is olvasni Platón műveit a Biblia mellett :) vannak közös pontok, és persze ellentétesek is, de a hasznosat az ember jóra tudja használni.
Hívő vagyok egyébként :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!