Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az osztrákok lényegében bajorok?

Az osztrákok lényegében bajorok?

Figyelt kérdés
A dialektus, a katolicizmus, a népviselet, némileg az utcakép legalábbis erre utal.

#osztrák #német dialektus
2021. dec. 16. 00:36
1 2
 1/13 Mojjo ***** válasza:
100%
A dialektus? Éltem bajorországban, baromira nem hasonlít az osztrákra :D
2021. dec. 16. 00:47
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Ausztria területe ugyan Bajorország része volt a korai időkben, de nem volt népes lakossaga. Ahogy az oszták őrgrófsag megalakukt, a német nyelvterület minden részéről jöttek betelepülők, az osztákok tehát német keverék. A dialektus más, a katolicizmus a Habsburg uralkodocsalád miatt maradt fenn. A népviselet délnémet jellegű, nem bajor sajátoság. Az osztrákok osztrákok - csak ők ilyenek :)
2021. dec. 16. 04:35
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Ezt csak egy kabaréban hallottam, hogy a merkelt játszó szereplő mondta (Angie, fast allein zu Hause), hogy az osztrákok tulajdonképpen bajorok..
2021. dec. 16. 07:36
 4/13 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Azért ezt lehetőleg ne közöld velük, lehet, hogy megsértődnek.
2021. dec. 16. 07:59
 5/13 anonim ***** válasza:

Te írtad ki korábban is ugyanezt a kérdést?

A válasz: NEM!

2021. dec. 16. 09:51
 6/13 anonim ***** válasza:
A dialektus pont nem. De egyébként kulturálisan tényleg gyakrabban közelebb érzik ők magukat egymáshoz, mint az északi "poroszokhoz." A katolicizmus és a relatív konzervatív beállítottság és hogy kevésbé ridegek, mint az északiak.
2021. dec. 16. 14:54
 7/13 anonim ***** válasza:
6 az északiak inkább nordfrízek, vagy ostfriesek. Poroszok max berlintől északra az északkeletiek.
2021. dec. 16. 17:17
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Amúgy fura, mert nekem a dialektus pont hasonlónak (ha nem is azonosnak) tűnik, és úgy tűnik, a tudomány is oda sorolja, nem csak az én fülem [link]
2021. dec. 16. 18:28
 9/13 Mojjo ***** válasza:

@8: Ez tényleg érdekesnek tűnik, majd átolvasom alkalom adtán rendesen. Köszi a linket!

Én annyit tudok, hogy azon túl, hogy az én fülemnek nagyon különbözőnek tűnik, több született bajorral beszélgettem anno nyelvi dolgokról, amíg kint éltem, és ők maguk mondták, hogy néha kifejezetten nehezükre esik megérteni az osztrákokat és igen furán beszélnek. Szóval... hmm... érdekes.

2021. dec. 16. 19:57
 10/13 anonim ***** válasza:
8! A bairisch NEM azonos a bayerisch azaz bajor nyelvvel!
2021. dec. 16. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!