Nyelvészek, magyartanárok véleménye érdekelne. Van bármilyen értelmes jelentése az alábbi kifejezésnek?
töredezettségmentesítőtleníttethetetlenségtelenítőtlenkedhetnétek
Mi az a határ, ameddig még értelmes ez a szó?
Ha ismerned a szavak toldalekolasanak szabalyait, magadtol is rajonnel.
(Sem nyelvesz, sem magyartanar nem vagyok)
töredezettségmentesítőtleníttethetetlenség
Eddig még nekem értelmes, egy kis jóindulattal. Azt jelentheti pl., hogy nem tudod senkivel kikapcsoltatni a töredezettségmentesítőt
Előző vagyok.
...vagy letörölni, vagy semlegesíteni, nem tudom,mit kell egy töredezettségmentesítővel csinálni. :)
Így már nem értelmes. Gondolom a Wikipédián találtad, ott még van egy csomó értelmetlen szó a leghosszabb magyar szó résznél.
"töredezettségmentesítő"
Eddig értelmes, ez egyfajta program.
"töredezettségmentesítőt"
Még ez is értelmes.
"töredezettségmentesítőtlen"
Ez már nem értelmes. Mint mondtam a "töredezettségmentesítő" egyfajta program, vagyis hasonló értelmű szavak. Ha nem egyértelmű, hogy egy szó mit is jelent, vagy az, hogy van-e értelmes jelentése behelyettesithetünk egy hasonló értelmű szót, és úgy talán jobban világossá válik, hogy értelmes-e vagy sem. (ez nem egy féle szabály, hanem egy kis csel, de a lényeg, hogy működik, és kevesebb gondolkodást igényel, mint rájönni hogy néhány ilyen szó mit is akar mondani... :P)
Vagyis átirva egy kicsit a szó: programotlan
Igy már teljesen világos, hogy értelmetlen.
"töredezettségmentesítőtleníttet" ~ programottalanitott
...megint értelmetlen...
És így tovább...
Amúgy egy szó akkor értelmes, ameddig meg lehet érteni, hogy mire vonatkozik... attól, hogy össze vissza ragozunk egy szót, nem lesz értelmes... :)
13.01 vagyok.
Előzőnek: olyan nincs, hogy programotlanít, viszont olyan van, hogy programtalanít (még a firefox sem húzta alá)
ebből kifolyólag pedig olyan is van, hogy programtalaníttathatatlan
Pontosan erre akartam kilyukadni én is. :) Pontosan igy nincs ilyen sem: "töredezettségmentesítőtlenít"
:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!