Miért a férfiaknak kell udvarolni még mindig ha esély és jogegyenlőség van?
Azért mert az a közfelfogás, hogy a férfiak erősebbek és jobban tolerálják a visszautasítást, megalázást?
Szerintem a nők érzelmileg erősebbek és jobban tolerálnák a visszautasításokat.
Nem kell a férfinak udvarolnia.
Ha arra gondolsz, hogy a férfinak kell-e kezdeményeznie, arra is az a válasz, hogy nem. Bár abból kiindulva, hogy többnyire a férfiak vágynak a szexre, a nők annyira nem, érthető, hogy a férfinak kell „rávennie” (elcsábítania) a nőt, hogy meglegyen a kufirc, nem a nőnek kell tepernie a férfinál azért, hogy örömöt szerezzen neki, ha egyébként nem is akar szexelni. Hasonlóan ahhoz, hogy ha elmész a boltba, akkor az eladónak kell rávennie téged, hogy minden szart megvegyél, amire egyébként nincs is szükséged, nem magadtól veszed meg a számodra haszontalan dolgokat, hogy a boltos jól érezze magát.
-Az esetek nagyrészében a nők kezdeményeznek.
-Onnantól kezdve hogy udvarlás van, nem igazán van plusz teher a férfiaknak.
-A valodi probléma hogy a felek mást várnak el a kapcsolattol.
3
Azt hogy érted, hogy a nők kezdeményeznek?
5
:))
Hogyan? Riszálja a popsiját? Vagy hogy kell ezt a testbeszédet elképzelni?
Szokták használni a „kihívóan öltözködik” kifejezést; kiengedett dekoltázs, kivágott ruha (például hastájékon) rövid nadrág/szoknya, de akár a smink is lehet szexuális téren figyelemfelkeltő. Ezen felül az ennek megfelelő testmozgások (például az is, amit írtál), illetve verbális jelei is vannak, vagyis szóban utalást tesz a dologra és „úgy” beszél róla.
De van, aki elintézi annyival, hogy leszoplak, ha gondolod, az is célra szokott vezetni.
7
Hát én ilyent még nem tapasztaltam nőtől. De biztos velem van a baj, lehet nem zuhanyoztam alaposan vagy nem voltam elég magabiztos.
A testbeszéd ugyanúgy tanulható, mint bármely nyelv, csak sokszínűbb a kifejezésmód. Van önkéntelen testbeszéd, ez ösztönös reagálás egy hatásra. És van figyelemkeltő testbeszéd, ehhez kell, hogy a "beszélő"-nek legyen erre motivációja, legyen valaki, aki számára fontosnak tűnik. Gyakori, hogy van olyan gesztus, amelyből szükség esetén ki lehet hátrálni (két vagy többértelmű). Ez csak hozzáértő számára észrevehető, és gyakran nincs folytatás, mert ha nem vették észre, érdektelenné válnak.
Pease házaspár könyve kiváló, azt is bemutatja, honnan származik sok gyakori félreértés, amelyekből aztán komoly problémák is kialakulhatnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!