Szerintetek azt miért nem ismerik el, hogy az idegrendszer erőssége, ingerküszöbe lényegében behatárolja amiket elérhetsz az életben?
A minap elegem lett a főnököm agresszív alfa beszédstílusából és kiálltam magamért, visszaválaszoltam és megmondtam beszéljen szépen. Büszke is voltam magamra amiért megtettem. Ennek az ára viszont az volt, hogy idegileg lemerültem, a pulzusszámom nagyon megugrott, remegtem. Gondoltam ezzel vége és több gondom nem lesz vele.
De 5 perc múlva megint jött egy újabb körre. Fel volt máris töltődve és dupla vehemenciával “dorgált”. Nem tudtam már reagálni. Nem volt idegi erőforrásom hozzá.
Miért bagatellizálják az ingerküszöb jelentőségét és inkább gyávasággal vádolják az embert?
Tettél egy első lépést a mentális önvédelem felé, rutintalan vagy benne, ezért csak kis sikerrel és számodra nagy idegi terheléssel.
És nem is biztos, hogy a megfelelő módszert választottad.
Ilyen ember ellen a saját fegyverével védekezni nem szokott jó megoldás lenni.
Másmilyen fegyverrel viszont kibillenthetőek.
Valami olyannal, ami a saját módszerüknek, az agressziónak az értelmét, hatását elveszi.
Vannak nagyon érdekes kurzusok, éppen az ilyen helyzetek kezelésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!