Mikor lett Havasalföldből és Moldvából Románia?
Figyelt kérdés
Most így elgondolkodtam, és mikor is lett Havasalföldből meg Moldvából Románia? Like Románia egyszer csak megjelent az első világháborúban a térképen, és vitte az országunk felét.2021. okt. 18. 22:03
21/29 anonim válasza:
20 egyik sem magyar. Akkoriban nem igazán létezett ez a fogalom.
22/29 anonim válasza:
21/ Nem hát, mert mi volt szerinted? "Erdélyi"? ritka buta ember lehetsz..
23/29 anonim válasza:
24/29 anonim válasza:
1# na hát pont a románok fognak írni valóságos történelmet még azt is váltig állítják hogy erdély mindig is román volt csak a magyarok betelepedtek a török háborúk után erdélybe ez egy román törtélenelem kömyv lapján van leírva először láttam mondtam magamban hogy mi a f@sz van? Végül is jó a momdat csal ahol román van oda magyart kell írni ahol magyar van meg románt
25/29 anonim válasza:
23 ne küld neki ilyet még azt fogja rá mondani hogy hazaáruló vagy egy magyar aki megtanult románul
26/29 anonim válasza:
24
A magyarok meg azt hazudják hogy Erdély magyar volt a románok meg csak gyorsan betelepültek 1919-ben és egy év alatt teleszülték.
27/29 anonim válasza:
26# semelyik magyar nem mond ilyet a törökök kiűzése után elkezdtek külömböző népek bevándorolni még franciák is ekkor jöttek be a cigányok pl meg a románok a szlovákok meg mi magyarok belső vándorlással mentünk németeket pedig betelepítettél a románok azért lettek erdélyben többségben mert a magyar lakosság egyre öregedett nem született sok új magyar így az oláhokanak volt helyük terjeszkedni de a városok még mindig nagyrészben magyar lakta területek voltak sőt most is pl ha bemész kolozsvárra 100% hogy akit leszólítassz magyar lessz elenyészően román
28/29 anonim válasza:
Hagyjátok szegény románokat, ha a népem története azzal indulna, hogy az albán kecskepásztorok asszonyaikat és gyerekeiket a töröknek hátrahagyva északra menekülnek, hogy kun feleséget raboljanak, akkor én is kitalálnék ezt-azt.
29/29 anonim válasza:
4
Ezt a baromságot honnan vetted? Krakkó sem volt magyar gyarmat, csak mert perszonálunió volt a két ország között Nagy Lajos uralkodásakor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!