Annak mi az oka, hogy a németek és a szlávok hatalmas területeket tudtak "gyarmatosítani", belakni, míg az olyan népek, mint a magyarok, erre egyáltalán nem voltak képesek, még hasonló államszervezettel sem?
A kérdés megközelítése szerintem téves alapokon nyugszik, legalábbis annak tűnik, mivel a nagyobb terület és nagyobb népesség úgy szerepel benne, mintha az valami teljesítmény lenne. Minthogy van akiknek "sikerült" és van akiknek "nem sikerült". A valós menete viszont nem olyan ezeknek, mintha valami verseny lenne a nagyobb terület belakására és ha az sikerült, akkor jó, vagy az jobb - még akkor sincs így, ha voltak másokat leigázó birodalmak is.
A szlávok egy eurázsiai etnikai-nyelvi csoport, és eleve nagy területről származnak.
kép:
Világtérkép azokról az országokról, ahol: többségi szláv etnikum - sötétzöld (több mint 50%). A világoszöld területen kissebbségi arányban.
---------
Én úgy tudtam, hogy a szlávok valamelyik nomád néppel (talán hunok?) érkeztek Európába, a nevük is szolgát jelent.
A németek jó helyen születtek, van tenger, jó a kereskedelem, jó a közlekedés. Az USA-ban mindenki azt hiszi, hogy az olaszok és az írek a legnagyobb kisebbség, pedig nem... a németek. Az első és második világháború alatt rengeteg német változtatott nevet, így már nem teljesen követhető vissza a származás sok családnál, nincs is már sok németes hangzású vezetéknév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!