Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Milyen okai lehetnek annak,...

Milyen okai lehetnek annak, hogy az emberiség fokozatosan butul el napjainkban?

Figyelt kérdés

2021. szept. 18. 09:41
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
66%
Ezt honnan veszed, hogy az emberiség butul el? Hol olvastad ezt? Tudnád az erről szóló felmérést, tanulmányt linkelni kérlek?
2021. szept. 18. 09:50
 2/28 anonim ***** válasza:
84%

Megváltozott a tanulás módszere: régen keményen tanulni kellett, ma meg már csak Google & ctrl-c - ctrl-v.

Illetve egyre kevesebbet használja az ember a saját agyát és mindent a számítógépe/okostelefonja old meg.

2021. szept. 18. 10:04
 3/28 anonim ***** válasza:
73%
Mire alapozod ezt a kijelentésed?
2021. szept. 18. 10:05
 4/28 anonim ***** válasza:
59%
Nem butul az emberiség. Csak egy része nem képes annyira követni a fejlődést. Ennek is sok oka van, legkevésbé az emberiség butulása.
2021. szept. 18. 10:07
 5/28 Szirty ***** válasza:
82%

"Ezt honnan veszed, hogy az emberiség butul el?"

Rendkívül szembeötlő tény sajnos...

2021. szept. 18. 12:15
 6/28 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem meg az a szembeötlő, hogy nem butul el. Na, akkor most mi van?

Ezért kellene valamivel alátámasztani ezt a butulást, nem csak érzésekről beszélgetni. Az nem valami erős érv, hogy "mert én úgy érzem". Elvégre ez a Tudományok rovat, nemdebár?

2021. szept. 18. 12:22
 7/28 anonim ***** válasza:
91%

„Szerintem meg az a szembeötlő, hogy nem butul el. Na, akkor most mi van?”

Na, akkor egy tipikus példa erre a saját munkahelyemről. Az állítólagos villamos szakemberek nem tudják kiszámítani a feszültségesést, zárlati áramot és még sorolhatnám. Mi erre a válasz? Majd a számítógép kiszámolja helyettem. Aztán, ha olyan probléma merül fel, ami éppen nincs benne a számítógépben, akkor megáll a tudomány. Vagy a másik: majd az interneten megnézem. Igen, de, ha tök hülye hozzá, akkor hiába nézi meg, semmire nem megy vele. Az egyik kollégának mutattam egy áramkör számítási feladványt, hogy meg tudja-e oldani. Mit csinált? Ahelyett, hogy gondolkodott volna, egyből az interneten kereste. Természetesen nem találta a megoldást, mert ez egy speciális feladat volt. Egy hasonló példánál az interneten látott néhány képletet, de fogalma sem volt, hogy mit kezdjen vele.

Persze nem lehet általánosítani, de, aki eleve korlátolt képességű, az sem az „okos” telefontól, sem a számítógéptől nem lesz okosabb, sőt inkább még butább lesz, mert ezek az eszközök éppen, hogy a buta embereket még inkább leszoktatják a maradék gondolkodásról is. Nem ezek ellen vagyok, mert sokszor jó segítséget nyújtanak, de egy alapvető tudás a saját szakmában mindenképpen kell, ahhoz, hogy ésszel tudjuk használni és ne higgyünk mindent marhaságot, amiket önjelölt, mérsékelt önkritikával rendelkező magukat szakembernek nevező, valójában kontárok irkálnak.

2021. szept. 18. 13:06
 8/28 anonim ***** válasza:
33%

"Na, akkor egy tipikus példa erre a saját munkahelyemről. Az állítólagos villamos szakemberek nem tudják kiszámítani a feszültségesést, zárlati áramot és még sorolhatnám. Mi erre a válasz? Majd a számítógép kiszámolja helyettem. Aztán, ha olyan probléma merül fel, ami éppen nincs benne a számítógépben, akkor megáll a tudomány. Vagy a másik: majd az interneten megnézem. Igen, de, ha tök hülye hozzá, akkor hiába nézi meg, semmire nem megy vele. Az egyik kollégának mutattam egy áramkör számítási feladványt, hogy meg tudja-e oldani. Mit csinált? Ahelyett, hogy gondolkodott volna, egyből az interneten kereste. Természetesen nem találta a megoldást, mert ez egy speciális feladat volt. Egy hasonló példánál az interneten látott néhány képletet, de fogalma sem volt, hogy mit kezdjen vele."

Az olyan munkahelyek, ahol hozzá nem értőket alkalmaznak, az nem fog igazán labdába rúgni a versenyszférában, és megmaradnak azok, akik hozzáértőket alkalmaznak. Ezt szegről-végről fel lehet fogni a cégek, vállalkozások evolúciójának is.

"Persze nem lehet általánosítani, de, aki eleve korlátolt képességű, az sem az „okos” telefontól, sem a számítógéptől nem lesz okosabb, sőt inkább még butább lesz, mert ezek az eszközök éppen, hogy a buta embereket még inkább leszoktatják a maradék gondolkodásról is. "

Aki eléggé korlátolt képességű, az nem fogja tudni elvégezni a szükséges tanulmányokat ahhoz, hogy normálisan működő céghez felvegyék munkaerőnek. Lehet, hogy a ti cégeteknél mégis ez történt, de az a cég akkor nem működik normálisan, még ha most úgy is látszik. Előbb-utóbb ki fog bukni, mert nem tudja teljesiteni a vállalt feladatokat - vagy olyan feladatokat fog tudni csak vállalni, amit képzetlen munkaerővel is el lehet végeztetni (nyilván, jóval kevesebb bevételért). Vagy pedig megszabadul a képzetlen munkaerőtől, és felvesz a helyére képzett, hozzáértő munnkaerőt.

De ettől miért lenne általános az emberiség elbutulása, hogy a cégeteknél van néhány olyan figura, aki képtelen eleget tenni a cég által támasztott követelményeknek?

2021. szept. 18. 13:13
 9/28 Szirty ***** válasza:
88%

"Ezért kellene valamivel alátámasztani ezt a butulást"

Azért nem gondoltam hogy alá kell támasztani, mert fölöslegesnek tartottam. Mint ha azt kéne magyarázni hogy a víz folyik.

Azt hittem mások számára is nyilvánvaló.

Elég szétnézni itt a gyk-n mi folyik.

Cégnél frissen végzett villamos mérnökök és elektronikai műszerészek a felvételi teszten nem tudják lerajzolni egy NPN tranzisztor rajzjelét, de diódát sem, nem hogy egy egyszerű kapcsolást!

Mint ha egy busz sofőr nem tudna lerajzolni egy elsőbbségadás kötelező táblát, mert sosem látott olyat (vagy látott csak nem tudja hogy az az).

Nem értik miért van szükség feszültség stabilizátorra amikor a feszültség osztóval is el lehet érni ugyanezt (szerintük).

A frekvenciát "hercérték"-nek hívják, a teljesítményt "wattérték"-nek, stb.

"Az olyan munkahelyek, ahol hozzá nem értőket alkalmaznak, az nem fog igazán labdába rúgni a versenyszférában, és megmaradnak azok, akik hozzáértőket alkalmaznak"

Egyáltalán nem ez a helyzet!

A fent említett magas tudású mérnök urakat felveszik és ők lesznek azok akik elvégeztetik másokkal az olyan feladatokat amit nekik is el kellene tudni végezni. Excel táblázatokat, kimutatásokat körmölnek, Ellentmondásos és értelmetlen szabályokat vezetnek be a cégen belül, stb. A problémákat telefonálással "oldják meg".

belőlük lesznek a megmondó emberek és azok az újítók akik látványos prezentációban terjesztik fel azokat a megvalósíthatatlan műszaki újításokat amiket hozzáértés nélkül kitalálnak.

Szellemük szabad szárnyalását nem korlátozzák földhöz ragadt fizikai törvények ismeretei. :(

2021. szept. 18. 13:38
 10/28 anonim ***** válasza:
58%

"Azért nem gondoltam hogy alá kell támasztani, mert fölöslegesnek tartottam. Mint ha azt kéne magyarázni hogy a víz folyik."

Hát, nem egészen. A víz folyik kb azzal egyenértékű, hogy vannak buta emberek. De hogy egyre butulna az emberiség, ez már egy igencsak bizonyításra szoruló állítás. Mire alapozva lenne ma több a buta ember, mint mondjuk 500 éve?

2021. szept. 18. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!