Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mitől annyira jó tálibnak...

Mitől annyira jó tálibnak lenni hogy ezért mindenkit hajlandók feláldozni az ottaniak meg megölni saját magukkal együtt?

Figyelt kérdés
2021. aug. 21. 13:30
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Nem volt célja az afgán kormánynak de hogy tudta így a bolondját járatni az USÁ-val meg szopatni a nyugatot?
2021. aug. 21. 19:36
 12/28 A kérdező kommentje:

40millió embernél meg az kevés ha millióan akarnak csak demokráciát! Azt a pár száz ezer terrorizátort meg simán le tudhatták volna söpörni 20év alatt!

Azért ki vagyok én is akadva Magyarország miatt de hát az itteninek a fele is simán siker volna az ottanihoz képest!

2021. aug. 21. 19:55
 13/28 A kérdező kommentje:
De az nem mondható hogy Magyarországon nincs meg rá az igény! Ott meg leginkább ez a kép rajzolódik ki messziről nézve!
2021. aug. 21. 19:59
 14/28 A kérdező kommentje:

Viszont azt meg nagyon nem értem amit cserébe kapnak az a wikipediában felsoroltak szal általában ha valamire nincs igényed az akkor van ha jobban jársz az ellenkezőjével vagy nem is tudsz róla hogy lehet jobb is!

Attól meg mert elvből el utasítja a coca colát még aligha lehet el hinni hogy ízre ne tetsszen a nagy átlagnak mert az emberi agy egyszerűen így van fel építve hogy jutalmazzon érte! A szent írásba meg biztosan nincs ilyen hogy coca cola szal valami nem stimmel azzal sem hogy azt nem engedi a vallásuk! Nem engedi hogy jól érezzék magukat vagy mi?

2021. aug. 21. 20:10
 15/28 A kérdező kommentje:
Én már csak azt érzem hogy a politikusok csak a bolondját járatják velünk és ahogy mondod ere ment el a pénzünk 20éven át!
2021. aug. 21. 20:13
 16/28 anonim ***** válasza:

“ Az igaz hogy a civil lakosság is ez mellé áll inkább be? Vagy igaz ez egyáltalán?”

Legutóbb azt olvastam, hogy a támogatottságuk a civil lakosság körében kb 10-15%-os lehet, ez nem túl sok..

A kérdésre válaszolva, ha megnézel pár képet róluk hogyan is néznek ki ezek.. Kb mint valami vademberek. Nagyobb részük az egész életét sárkunyhókban meg barlangokban élte le kecskéket terelgetve az afgán hegyvidéken. Se írni se olvasni nem tudnak, agyilag a sötét középkorban vannak. Fogalmuk sincsen róla hogy mi hogy élünk itt Európában, vagy milyen más életük lehetne.

2021. aug. 22. 00:53
 17/28 A kérdező kommentje:
Ezt én értem de ha jól tudom ott voltunk 20évet! Mi a fxszt csináltunk?
2021. aug. 22. 01:07
 18/28 A kérdező kommentje:
Abból a pénzből amit ki dobtunk összerakhatunk volna vagy 5 Afganisztánt! Hogyha meg 10-15% a lakosság körében a támogatottságuk hogy nem lehetett el érni semmit? Akkor a lakosság is el bírhatott volna velük egy kisebb segítséggel is nem?
2021. aug. 22. 01:31
 19/28 A kérdező kommentje:
Tényleg érdekelne valami nagyobb fejes ember mint pl Bill Gates mit gondolhat erről ilyen adattokkal ami elő van adva tényleg ennyire lehetetlen volt? És akkor meg mi a fxszért kellett?
2021. aug. 22. 01:50
 20/28 anonim ***** válasza:
Elbírni velük a hadseregnek kellett volna tudnia. Csak a szerencsétlen civilek valószínűleg nem sejtették, hogy napok alatt szétszalad az egész ha tálibot látnak. A legnagyobb gond az, hogy Afganisztán egy összeeszkábált frankeinstein állam, mint ahogy a Közel-kelet többi állama is. Többféle népség lakja, akik ráadásul nem is nagyon államokban hanem törzsekben meg klánokban gondolkodnak. Egyszerűen nincs semmi ami összetartsa, az elmúlt 50 évben kb konstans harc és viszály van az országban. Ebbe csöppentek bele az amcsik 20 évvel ezelőtt. Hiába öltek bele csillagászati összegeket, hogy legyen egy afgán hadsereg. A felkarolt afgán kormány egy velejéig korrupt tolvajbanda volt, a katonáik zsoldját lenyúlták, láthatólag eszük ágában sem volt tenni semmit azért az országért.
2021. aug. 22. 02:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!