Szerintetek mikor következik be Washington bukása?
Az előző hozzá szólónak címezve! De nem csak neki tartogat fontos tényeket a hozzászólásom.
Nem akartam ebben a témában USA ellenesen írni. De ha tények kellenek, akkor sajnos annak kell lennem.
Amúgy miért lenne butaság? Érdekes hogy az egyik fő okát a Nyugat-római Birodalom bukásának a germán betelepülés helyet, azt mondtad, hogy régóta virágoznak, ezért bukna el. Én ilyen őrőrséget nem mondtam. Egy ez nem lenne ok, kettő még most is virágoznak, ha ez lenne a véleményed, nézz csak megy akár egy adást is a "Hatvan Perc" amerikai tévéműsorból, vagy ha tudsz olvasni érdemes a gazdasági lapokban is utána olvasni ennek a virágzásnak. Ráadásul, nem ezt mondtam, hanem azt hogy hanyatlanak de rohamosan. És persze azt hogy semmi sem tart öröké.
Te milyen történelemkönyvet olvastál?
Ami még hasonló például: A belső gazdasági elit akkor lovagrendűek ma tőkéseknek nevezet csoport hasonló társadalom és állami hatalom bomlasztó tevékenykedése. A technológia és szervezés felsőbbrendűségének elvesztése.
De még hosszan sorolhatnám, bár évekkel ezelőtt olvastam egyetemi tankönyvekben ezekre azért emlékszem. Meg arra az ökörségre is, hogy középiskolában szinte kizárólag a hunokra fogták rá. Bár az is igaz hogy hétével ezelőtt minden első évesnek is látogatható egyetemi előadást és szemeszter is azzal kezdtek az ELTE Történelem Szakán, hogy minden felejtsenek el, amit középiskolában tanultak, mert középiskolában nem törtelem tanítás folyik, hanem nemzeti öntudatra nevelés.
Miért venné át az EU Amerika után a vezető szerepet. Kelet-római Birodalom helyet is a germánok, és Német-római Birodalom vette át a hatalmat, a nyugat felet.
Ami még hasonló például: A belső gazdasági elit akkor lovagrendűek ma tőkéseknek nevezet csoport hasonló társadalom és állami hatalom bomlasztó tevékenykedése. A technológia és szervezés felsőbbrendűségének elvesztése. Stb. Stb.
A már részben említett gazdasági és politikai vezető szerep meggyengüléseséről már írtam.
És a BRIC-es célzással is a meggyengülését támasztod alá. Mellesleg nem egymásra utaltság van például Kína és az USA között, hanem ráutaltság az USA részéről. És könnyen lehet, sőt mondhatom, valószínű ugyan olyan keményen járnak el az USA-val a Kínaiak, mint Latin Amerikával az USA. A egykor Dél-Amerika Svájcaként emlegetett Argentínát is hogy bedöntötték - manapság Uruguay emlegeti ugyan ezzel a jelzővel. És az adósság csapdákkal az egész világon tombolnak az amerikaiak, például ne menjünk mészire Magyarországon is. Az USA előtt, pedig Brazília volt a legjobban eladósodott ország, amit az amerikaiaknak köszönhetett.
Ha egymásra utaltságot keresünk az amerikaiaknál a történelemben, például akkor az egyes arab államokkal volt ilyen az USA-nak. Érdekes miért nem ezt említeted? A hadseregűket mind a mai napig használják. De gazdaságilag azóta ez inkább oda vezetett, hogy inkább kiszolgáltatott az Egyesült Államok sok arab tőkéscsaládnak, mint például a Fehér Házban állandóan vendégeskedő a bin Laden családnak - igen a híres Oszáma bin Láden családja ez, aki beismerten volt CIA ügynők volt (bár állítólag csak az Orosz Afganisztáni háború alatt).
Arab tőkések az USA gazdásságának egy tízedét már felvásárolták. Nekik nem érdekük hogy egyik napról a másikra bedőljön Egyesült Államok. Még időben ki kell tudni menteni annak a hatalmas tőkének egy részét.
Bár ők sem hiszem, hogy sírnának az Egyesült Államok veszteségein.
Inkább te vegyél elő egy nívós törtelem könyvet! És néz utána annak az állítólagos virágzásnak, ami a fél világ ki rablásának ellenére sem létezik már.
"Mellesleg nem egymásra utaltság van például Kína és az USA között, hanem ráutaltság az USA részéről."
Dehogynem. Az USA jelenlegi katonai erejével, világcsendőri szerepével, a szabadkereskedelem rendszerének globális fenntartásával Kínának is tökéletesen garantálja egyre bővülő nyersanyagigényének biztonságos kielégítését.
Az USA bukásáról kár álmokat szövögetni. Van elég nyersanyaga, élelme, technikai fejlettsége ahhoz, hogy megfeleljen a 21. század kihívásainak. Kőolajszükségletét is ma már csak egyharmad részben fedezi importból, annak is csak egy része származik a Közel-Keletről (arra Kína és India lesz egyre inkább rászorulva) és ez is egyre inkább csökkenő tendenciát fog mutatni. Amerika technikai fejlettségénél fogva le fog állni a szénhidrogén alapú energiafelhasználásról, akkor meg az iszlám kőolaj exportáló államok álla fog felkopni, nem Amerikáé.
A spanyol ajkú bevándorlástól sem féltem őket, azok munkára képes, integrálható tömegek, még akkor is, ha a spanyol nyelvet megőrzik. Nem nagy baj. Bevándorlás terén egyre inkább az EU lesz bajban és kezd hasonlatossá válni az egykori Római Birodalomhoz a sok dolgozni nem akaró, az európai társadalmakon élősködő muszlim bevándorló miatt.
Annyira felidegesítettem magam az éretlenkedésen, hogy például: Szemesztert írtam szeminárium helyet. - nem mintha nem lennék pontosan tisztába azzal melyik micsoda. És "kettő még most is virágoznak,"-ot ahelyett hogy kettő: Még most is virágoznak? Stb.
"Az USA bukásáról kár álmokat szövögetni. Van elég nyersanyaga, élelme, technikai fejlettsége ahhoz, hogy megfeleljen a 21. század kihívásainak."
Nem az álmokról beszélek, hanem a valóságról. Én az állítottam hogy száz éven belül lesz vége az USA-nak, ez persze lehet, hogy már a húszon egyedik században bekövetkezik, és az is lehet, hogy tévedtem és csak százötven éven belül húzzák le a rolót. Még jó hogy az a pénzt nem említeted, mert nem csak a lakosság tömegei fedeznek túlzott mértékű hitelből szinte mindent, hanem az állam is. De még így is az egyik legelöregedettebb infrastruktúrájával rendelkezik az USA az elektromos szektorban és a légi irányításban is. A rengeteg balesett veszélyes rendszeresen összedőlő hídról nem is beszélve. És még sorolhatnám. Erre már nincs pénze. És az üzemben tartót eszközök szembonjából technikailag is elmaradottak ezeken a területeken, és más nem katonai állami szférába tartozó területen is általában így van. Bár amúgy sem állnak már olyan jól a technikai versenyben, mint régen. Különböző tudomány területen egyre több ország sorban előzi meg őket. Az agyelszíváshoz, aminek a technikai és tudományos fejletségét köszönheti, rengeteg pénz kell. Igaz hogy még óriási a GDP-je, de ennek hasznát egyre kevesebben élvezhetik napról-napra.
A hosszú évtizedek óta tőke kiáramlását az USA-ból, pontosabban a Kelet-Ázsiába és Dél-Kelet Ázsiába való átáramlását sem lehet, az USA-ra nézve kedvezőnek tekinteni.
"akkor meg az iszlám kőolaj exportáló államok álla fog felkopni, nem Amerikáé."
Nem hiszem, hogy ez fenyegetné őket, mert már idáig is felvásárolták bizonyos arab államok többek közt az Egyesült Államok egy tízedét. És sok európai országban is jelentős befektetéseik vannak, a többi országról nem is beszélve. És persze a hazai tőkefelhalmozásról nem is beszélve.
És nem véletlenül nem álltak még le a fosszilis tüzelőanyagot felhasználó gépjárművek használatával az USA-ban sem. Egyes nagyfogyasztású gépjárművekre (teherautók, buszok stb.), még alternatív meghajtásmódok sincsenek még kidolgozva.
Ez a világcsendőri státus, pedig egy nagy humbuk. Ha igaz lenne, akkor is irritáló lenne persze. De így hogy kis hatalmi elit csoportok érdekeit szemelőt tartva, indítanak háborúkat is, egyenesen félre vezető. A háborúkkal épp az ellenkezőjét érik el a rendnek. Egyenesen felháborító ilyen kijelenteni. Irak esetében például az USA-t már tíz százalékban felvásárló arab államoknak kedveznek, és néhány amerikai milliárdosnak. Előbbieknek Irak és Irán (ami utóbbi iszlám de nem arab állam persze) a két fekete bárány nem csak gazdasági konkurenciája volt, de politikai veszélyt is jelentettek, mert veszélyes példákat mutattak az ő és a többi közel keleti iszlám állam lakosainak is.
Nem szorul a világ az USA-ra a "rendteremtésben", azaz a nekik kedvező feltételek kialakítására a világban, nem egy katonailag erős állam olyan, aki képes a saját száj íze szerint formálni a világot. Persze ha ebben az amerikaiak pont nem gátolják éppen. Mert a nyílt összetűzést még Amerikával katonailag még kerülik. Más különben az USA-nak ilyen irányú tevékenységét igen csak sok erős állam kritizálja, vagy éppen kifejezetten ellenzi. Az egyes arabállamok, melyeknek nagy befolyása az USA-ban, más arab államok ellen kénytelenek külső hatalmat felhasználni, itt jött a képbe az USA. Amúgy is bizonyos tőkéscsoportok érdekében használják többnyire az amerikai hadsereget tartós vagy ideiglenes hódításokra. Latin Amerika egy részét is csak saját hatalmi érdekeik miatt szállták meg. - ennek ellenére, persze az azóta is egyre jobban virágzó drog előalítására, kereskedelemre fogták a dolgot, több helyütt.
A rómaiaknál is a rómanizáció elutasításakor lépett fel az utolsó probléma a birodalom történetében. Te ezek szerint nem tudod, hogy a spanyoloknak hány százaléka nem beszéli ma már az angol nyelvet az USA-ban.
Nem mintha a romanizált germánok nem játszottak volna fontos szerepet a nyugat római birodalom megbukásában. Az utolsó bábcsászár és az őt mozgató férfiú is romanizált germán volt.
"A spanyol ajkú bevándorlástól sem féltem őket, azok munkára képes, integrálható tömegek, még akkor is, ha a spanyol nyelvet megőrzik. Nem nagy baj. Bevándorlás terén egyre inkább az EU lesz bajban és kezd hasonlatossá válni az egykori Római Birodalomhoz a sok dolgozni nem akaró, az európai társadalmakon élősködő muszlim bevándorló miatt."
Érdekes, lehet hogy például szegény német országi törökök kevésbé munkára képesek, mégis úgy dolgoznak a gyárakban, mint a parancsolat. A második generáció meg a szolgáltatás és rendőrségen kívül széles körben helyezkedik már el. Vagy arra gondolsz, hogy integrációs törekvések nélküli arab tömegek több generációs szorgos alja munka után, lázadoznak francia országban. Mert már nem csak képzetlen tömegek, aki bár milyen munkát elvállalnak? Én nem látom sem az integrálható, a jelentős részt még a helyi nyelvet sem beszélő - éppen ezért bevezettették a spanyol nyelv használatát az USA egyes államaiban - spanyolokat. Mert érdekes módon a vendégmunkásokkal ellentétben igencsak sokan elfelejtenek dolgozni az állampolgárság megkapása után, főleg az azt követő generációkban. Persze itt is a rossz, nem javuló munkafeltételek miatt. Az is érdekes, hogy azok a szerinted jóra való latin-amerikai bevándorlok a bűnözés melegágyát képzik. A muszlinokkal szemben az el túlzott és hamis terrorizmus vádját hozzák föl. Francia országban még a legerősebb szélső jobboldali párt is azzal érvelt a helyi muszlim lakosság ellen, hogy ha nem lennének ott, akkor minden franciának jutna munkahely. - ez érdekes indok lenne, ha nem dolgoznának. Persze érdekes hogy többségében olyan munkákat végeznek a bevándorlok és a gyerekeik, amit a többi francia nem vállal el, és nem vállat el. Többek között az olcsó munkaerő mellet ez volt a fő cél az esetűkben szándékos betelepítésről. Amíg Amerikában és az USA-ból, Mexikóba telepítik át azokat a könnyűipari üzemeket, amik a spanyol ajkú de már USA állampolgár munkások legfőbb foglakoztatói voltak. A mezőgazdaságban a vendégmunkások dolgoznak. És az élelmiszeriparban is a feketén alkalmazott munkások száma igen nagy.
Te elfogult vagy szerintem a keresztény spanyolajkúakkal mellet, és a hitük miatt a muszlinokkal szemben úgy eszem észre.
"Előbbieknek Irak és Irán (ami utóbbi iszlám de nem arab állam persze) a két fekete bárány nem csak gazdasági konkurenciája volt, de politikai veszélyt is jelentettek, mert veszélyes példákat mutattak az ő és a többi közel keleti iszlám állam lakosainak is."
Az "ő" helyet, az USA-t már tíz százalékában már felvásárló államokat kellett volna írnom.
És Irán az Irakra mért csapás ellenére, még mindig az USA-ba befektető iszlám országoknak nem tetsző tevékenységet folytat.
én egy blogon olvastam hogy ugye az USA-nak 310 millió lakosa van, na most ebből több mint 50 millióan már munkanélküliek, semmiféle biztosításuk sincs, sorolhatnám, és a fegyvergyártás meg óriási mértékben megnövekedett, egyszerűen nem győzik teljesíteni a megrendeléseket.Valahogy úgy fejeződött be a blog hogy az USA kormánya lényegében egy lőporos hordón ül mert van több mint 50 millió munkanélküli, szerencsétlen és egyben állig felfegyverkezett állampolgára.
Végülis érdekes téma, ezt lehetne tovább boncolgatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!