Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért mondják, hogy a tatárjár...

Miért mondják, hogy a tatárjárás után már nem voltak a Volgán túl magyarok, miközben voltak?

Figyelt kérdés
2021. aug. 1. 21:04
1 2
 11/17 hollófernyiges ***** válasza:

"valaha azonos nyelvet beszélő népnek egy kisebb csoportja eljutott a mai Finnország területére"

Azért nem egészen így volt, a honfoglalás idején még Finnországtól az Urálig egyöntetű finnugor lakosság lakta a mai Észak-Oroszországot.

2021. aug. 2. 14:04
 12/17 A kérdező kommentje:

A te elméleted már ott elbukik, hogy hasraütésszerűen feltételezed a nyelvek családfa modell szerint változnak.

2021. aug. 2. 14:08
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem vagyok nyelvész, de valaha engem is érdekelt és olvastam tanulmányokat, hogy mi alapján beszélnek a finnugor nyelvcsaládról és engem meggyőztek, nyelvszerkezeti azonosságok és ragozási sajátosságok alapján, amelyek más nyelvekben nincsenek.

2021. aug. 2. 14:12
 14/17 A kérdező kommentje:

"Nem vagyok nyelvész"

Akkor ezért nem fogod fel azt se, amit írok.

2021. aug. 2. 14:14
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem írtál semmit...
2021. aug. 2. 14:19
 16/17 anonim ***** válasza:
Itt kell a kérdés követését abbahagyni:)
2021. aug. 2. 14:59
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

10/16 anonim ***** válasza:

A nyelvrokonság kimutatható, ezt főleg nyelv szerkezete, a ragozások módja támasztja alá.

------------

Ha az még úgy is volna, annak semmi köze se lenne a nyelrokonsághoz, meghát egymstól függetlenül is, a logika és a Rend alapján is létrejöhet.

Ahogy a magyarnak sincs köze az újkurdhoz, vagy az írhez, mert az indogermán ragokat úgy csinálta mint a fenti két nyelv, mert a magyarban a germánból lett.

De mint mondtam, a nylvszerekezet inkább indogermán és germán, hogy látszólagosan, elvont grammatikailag, nem konkrét beszédben, mi mi, az egy más kérdés, de akkorse nyelvrokonság.

-----------

Mára ez még jobban el lett távolodva, mert a magyarra is hatott mind a latin, mind a német nyelv.

A magyar nyelvre nem hatott, a magyar nyelv amúgy germán, a német és a latin csak a papokra és az értelmiségre hatott, az alkúrások innen jönnek, és így is lett az indogermán nyelv fingr.

2021. aug. 3. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!