Szereintetek minek köszönhető, hogy egyre több a troll az oldalon?
Eddig nem tűnt fel, hogy ennyi troll lenne, az utóbbi 1-2 évben nagyon megszaporodott a számuk. Lassan már minden 4.-5. kérdés troll kérdés itt a Tudományok rovatban. És egyre több marad is, amit nem tesznek át.
Minek köszönhető ez a jelenség? Pusztán annyi, hogy az emberek a korlátozások miatt jobban ráérnek, vagy ez valamilyen társadalmi változást vetít előre?
COVID, home office, digitális oktatás:) Több a gép előtt ülő, ráérő ember.
A társadalmi változást nem ezeknek a láthatósága vetíti előre, hanem az, hogy valóban olyan hülyék, mint amilyennek látszanak.
Ez olyan, mint a gaz. Ahol rendszeresen karban van tartva a kert, ott nem tud elburjánzani.
"valamilyen társadalmi változást vetít előre?"
Esetleg hogy az emberek a napi megalázkodást és frusztrációt egyre inkább a netes platformokon adják ki magukból, megtanulják az arc nélküli társaságok viselkedési formáit (ha nevezhetjük annak). A fiatalok pláne hamar kialakítják az itt használatos "második" attitűdjüket. De ez egy régebbi folyamat, nem az elmúlt pár évben kezdődött, talán csak a 2000 körüli-utáni születésűeknél felgyorsult. (?)
A #2 első mondatával értek egyet. Az általános igénytelenség nő, ennek sok oka van. Egyik meghatározó az általános züllés, a gyűlölködés magas szinten tartása és az oktatás (ezer módon történő) züllesztése. De szerepet játszik ebben a technika fejlődése is, miáltal egyre igénytelenebbek is belépnek e körbe.
És ha az első mondat érvénes, akkor "kaszálással" lehet védekezni ellene. Ez itt azt jelent, nem kell eltűrni. Ehhez a mértékadó, véleményformáló személyek határozott fellépése nélkülözhetetlen. Sokszor azonban ők erre nem vállalkoznak.
Utóbbi 1-2 évben?? Szerintem az utóbbi néhány hónapban! Ahogyan írták ez annak "köszönhető", hogy egyre többeknek elérhető az internet, a számítógép, egyre több a frusztrált ember, aki itt éli ki a frusztrációját, mert utálja a munkahelyét, főnökét, kollágáját, férjét/feleségét, életét és itt névtelenül tud írogatni amit csak akar következmény nélkül. Vannak, akiknek már az is örömet okoz ha lepontozhatnak egy választ, majd mindenféle komment nélkül tovább állnak.
Na meg ott a sok unatkozó gyerek, akik lehet, hogy az iskolában is másokat gúnyolnak, vagy épp ellenkezőleg: ott őket gúnyolják, ezért a gyk-n "vágnak vissza", próbálják levezetni a szorongásukat, agressziójukat azokkal szemben, akikkel szemben ezt személyesen nem tudják, nem merik megtenni.
A szórakozás, a szórakoztatás igénytelensége is megdöbbentő, van egy csomó csatornám a TV-n, de csak néhányan van időnként nézhető műsor és ahhoz sincs mindig kedvem.
Néha bosszankodom pár percet az 'észbontókon' és alig tudom elhinni, hogy ennyire tudatlan emberek léteznek, de úgy tűnik, mégis, ám akkor ebben az esetben lehet, hogy nem trollkodásról van szó itt sem, csak tökkelütött emberek firtatnak teljesen nyilvánvaló dolgokat, most mit lehet tenni, demokrácia van, így az ostoba embereknek is joguk van nyilvánosan szót kapni, speciel ez az oldal pont erre van, megjegyzem én is kérdeztem már olyat, amire magam tudtam a legjobban a választ, mint utóbb kiderült, csak nem voltam benne biztos, illetve azt hittem, több van benne, amiből esetleg tanulhatok, de nemigen volt értelmes felelet, mert nem csak a kérdések, hanem a válaszok is tudnak cifrák lenni.
Az is lehetséges, hogy ez egyfajta passzió, valaki bedob egy sokkoló baromságot, aztán jókat mulat a válaszokon, esetleg még adja is a lovat a közönsége alá, ebben legalább van valami humor, legalább is annak, akit mulattat az ilyesmi.
Nyolc, tíz éve tényleg komolyabb volt a színvonal, bár trollkodás akkor is volt azért. Mindenesetre velem már többször megesett, hogy fél vagy egész évre eltűntem, mert sajnáltam az elfecsérelt időt, bár néha van azért érdekes kérdés és egyik, másik válaszból lehet is tanulni valamit, de valóban egyre ritkábban fordul ez elő.
Én nem annyira trolldömpinget látok.
Szóval nem azt látom, hogy sok lenne az, aki simán csak mások idegesítésére van itt.
Amit látok, hogy rendesen megnőtt mennyiségben:
- Azok, akik abból szereznek életörömet és egóépítést, hogy másokat anonim módon lehülyézhetnek;
- Azok, akik bölcsnek érzik magukat attól, hogy semmit nem hisznek el, ami "felsőbb" hiteles infó, akár állami vezetési, akár tudományos, bármi közelfogadott forrás, ellenben minden NEM hiteles forrást, FB megosztásban vagy YT videón terjedő pletykát, rémhírt, propagandát vacillálás nélkül vallási fanatizmussal elhisznek és erős késztetést éreznek, hogy ezt terjesszék is.
És ezt kezd konkrét tudományellenes mozgalommá fejlődni.
Sajnos ebből aggasztó a mennyiség.
Emellett max annyit látok, hogy a home office jelegű oktatás megelőlegezte az unatkozó szünidős diáktroll mennyiséget a múlt hónapokban, most annyi, mint szokott lenni nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!