Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ha Amerikát 1492-ben fedezték...

Ha Amerikát 1492-ben fedezték fel, akkor hogy lehet, hogy már találtak ott embereket?

Figyelt kérdés
Azok hogyan kerültek oda? Netán megdőlt az egész afrikából elvándorlós sztori? Sakk-matt tudomány?
2021. jún. 13. 09:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%

Engem csak az érdekelne, hogy kinek az érdeke az, hogy ennyire hülye kérdések kerüljenek be a tudományos fórumra, és aztán itt is maradjanak?

Vagyis az üzemeltetők miért vállalják azt a kockázatot, hogy nevetséges, értéktelen valami lesz az, amit üzemeltetnek, ahova értelmes embernek nem érdemes idejönni, ha kérdése van?

2021. jún. 13. 12:19
 12/18 anonim ***** válasza:
59%
11. mutass egyetlen olyan kategóriát a gyk-n, ahol nincsenek hülye kérdések. Ide mindenki írhat, válogatás nélkül, az általános iskolástól kezdve az otthon unatkozó kismamán át az internettel ismerkedő nyugdíjasig.
2021. jún. 13. 12:23
 13/18 anonim ***** válasza:
90%

A kategóriák azért vannak, hogy a kérdések a helyükre kerüljenek.

Közmegegyezés szerint a tudománygyalázó kérdéseket itt nem törlik, hanem a helyük az ezotéria kategória.

Ezt kellene betartani, de nagyon sok embernek még ez sem sikerül.

Vagy szándékosan kerül ide a kérdés, mert itt nagyobb forgalmat okoz.

Csak a következményekkel nem számolnak, amit írtam.

2021. jún. 13. 12:29
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

10es ez a solutrean hipotézis amire nincsenek meggyőző bizonyitékok. A genetika része már csak azert se lehet igaz, mert a korabbeli európaiak nem ősei a maiaknak, illetve csak kis mértékben. A 15% erős túlzás szerintem és ne feledjük, hogy már a vikingek is jártak ott. Illetve nagyon sok indián identitásuba több a fehér vér mint az indian. Senki se tudja kik voltak a pár évszázaddal korábbi ősei. Kolombusz óta jelentős keveredés lehetett, főleg a keleti parton. Afroamerikaiakkal is ez a helyzett. Több a kevert köztük mint a tiszta néger.

Ugyanakkor amerikaban vannak olyan lelletek, amik valoszinusitik hogy a történelme komplexebb lehetett mint egy egyszeri bevándorlás. Kenewicki ember és más hasonló leletek.

[link]

2021. jún. 13. 13:08
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Speciel én egy filmet láttam, Thor Heyerdahl egy papírusz hajóval simán átkelt az óceánon, bizonyos egyiptomi hatást akart bizonyítani a kon tiki akcióval, már bizisten nem emlékszem a lényegére, de könnyedén átjutott, vagyis az ókori civilizációk sem voltak annyira elszeparálva a tengerek miatt.
2021. jún. 13. 15:00
 16/18 anonim ***** válasza:
97%

Már nem azért de szerintem ő is tudja erre a választ. Már egy ideje trollkodik itt.

Akik még nem látták, azoknak üzenem: már olyan dolgokkal is próbálta megdönteni az emberiség tudományos eredményeit, hogy a hó fehér, de ha elolvad (víz) átlátszó lesz. Meg hogy a héliumos lufi felfelé száll, miért esik le a héliummal töltött fém gázpalack.

Sakk-matt tudomány!

2021. jún. 13. 15:41
 17/18 Marci71 ***** válasza:
100%
#15 A kon-tiki az nem a papiruszhajó volt. Papirusznádból a Ra I. és Ra II. készült amivel Marokkóból Amerikába próbált eljutni. A Kon-Tiki balsafa-tutaj volt amivel Peruból Polinéziába indult.
2021. jún. 13. 19:02
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

#17 Lehetséges, sajnos tényleg nem emlékszem már rá, csak nagy vonalakban, egy kisebb viharba is kerültek, ahogy emlékszem, de nagyon érdekes film volt, gyakorlatilag az egész utat láthattuk részletekben, lehet már negyven, vagy ötven éve, de pont azt akarta bizonyítani, hogy az egyiptomiak eljutottak az amerikai földrészre. Valamilyen elmélete volt, hogy ott milyen hatása volt ennek, talán a piramisokkal kapcsolatban.

Megpróbálom megkeresni a neten ha fent van a film.

Egyenlőre ezt találtam, pedig volt magyar szinkronnal is

https://www.youtube.com/watch?v=uXW3a8OZWV8

2021. jún. 13. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!