Hol találhatnék a középkori Európából érdekes, korabeli történeteket?
Valamit olvastam régebben, hogy különféle középkori könyvek felkerülnek a netre, a corvinák és egyebek.
Nem tudom, hol tart a projekt, nézz utána, hátha kezdetnek megfelel neked.
Szívesen.
:)
Ha kitalált történet is jó, akkor ajánlom Merle regénysorozatát, a Francia históriát, ez az első kötet címe.
Merle tanár volt és a történelem eseményeit egy család történetének keretében mutatja be, a szent Bertalan éjszakáját, a vallásháborúkat, a királyi udvar pompáját, beleszőve az igazi és megtörtént történéseket a középkori mindennapi életbe. Nagyon változatos és szórakoztató könyvek ezek, van benne pestis, meg házasságok, királyok magánélete, amely annyira fontos volt az alattvalók számára, hogy közüggyé vált, szerelem, háború, párbaj. Merle rengeteget kutakodott levéltárakban, hogy korhű képet fessen és rávilágítson a történelmi összefüggésekre, mi miért történt, vagy mik voltak egyes esetek előzményei, következményei és ez nagyszerűen sikerült neki.
Maurice Druon: Az elátkozott királyok
Én annak idején imádtam. Történelmi regény, valós alapokon nyugszik, nyilván vannak benne kitalált részek is. A százéves háború előtti eseményeket dolgozza fel főleg Franciaország szemszögéből, de vannak Angliában játszódó jelenetek is. Én bátran ajánlom elolvasásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!