jo, en akkor a Szarvasemberben hiszek, akit az ekszöszájzbúkkal lehet megidezni :D
2010. aug. 19. 20:16
14/22 anonim válasza:
Nem hiszek bennük mint Istenekben.
De!... nagyon tudom csodálni azt a népet amely ilyen mitológiát hagyott maga mögött!
2010. aug. 19. 20:29
15/22 anonim válasza:
Természetesen pont ugyanannyira mint bármilyen más istenben. Miért kéne szegényeket külön kezelni? :)
2010. aug. 19. 21:00
16/22 anonim válasza:
Szerintem is egy nagyon elragadó ez a görög mitológia, nekem nagyon tetszik:) És a hit teljesen más kérdés, hiszen mindenki azt hiszi amit beleneveltek a szülők, általában.
2010. aug. 20. 10:01
17/22 Böse válasza:
Én magamban hiszek...
2010. aug. 20. 19:23
18/22 anonim válasza:
Igen hiszek. Hinni valamiben szerintem nem azt jelenti hogy pusztán elképzelem a görög isteneket és azt gondolni hogy X éve éltek a földön. Hinni valamiben azt jelenti (számomra)hogy megértem az üzenetét amit a történtük hordoz.
Ezek a történetek példapeszédek, melyek már évszázadok óta ismerik és leírva elénk tárják azokat a kollektív vágyakozásokat amik bennünk élnek. Ajánlom mindenkinek hogy egyszer a mondatok mögé látval olvassa ezeket a történeteket és életre fognak kelni.
Például az a nő aki bezárul, ha egy kapcsolat túl intimmé válik, Daphné mítoszát éli meg, aki Apollón üldözésétől megrettenve babárfává változott. Az a fiatalember, aki korábban sikeres családi vállalkozását igyekszik újjáéleszteni, Iaszón és az argonauták történetét játssza újra. A mítoszok kibomlanak az életünkben, és örök történetek vesznek körül bennünket. A mitikus istennők és istenek élnek, még ma is.
2010. aug. 26. 08:40
19/22 anonim válasza:
Hiszek bennük!
2010. aug. 26. 10:26
20/22 anonim válasza:
Többisten hit úgy alakul ki, hogy egymás mellett ill. keverten élő népek kölcsönösen elfogadják, tolerálják egymás vallását, istenét. Ez a vallási tolerancia jellemző az ókori görög és római kultúrára. A monoteizmus, egyistenhit azokra a népekre jellemző, akik nem toleránsak, akik ki akarják irtani a más vallásúakat. Joggal érezték úgy a rómaiak, hogy ezek az emberiség ellenségei! Sajnos ma ők vannak többségben...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!