Hogy kell készíteni misebort?
Figyelt kérdés
2010. aug. 17. 11:40
1/4 anonim válasza:
A misebor valódi szőlőből,minden pancs nélkül,hagyományos módon készül. Ha van rendes fehérszőlőd,kipréseled ,hagyod forrni,lefejted és palackozod. Sem cukrot,sem más anyagot nem keversz hozzá.
2/4 anonim válasza:
Misebor
„A bornak a szőlő terméséből készült, természetes és nem romlott bornak kell lennie.” (Egyházi Törvénykönyv 924.k. 2§.)
A misebor szőlőből préselt színbor. A hatályos egyházjog szerint szőlőből sajtoltnak kell lennie, és idegen anyagot nem szabad hozzákeverni. Ha erjedés előtt adnak cukrot a musthoz, a bor még használható miseborként. A nem szőlőből vagy szintetikusan előállított borok nem alkalmasak. Rendkívüli esetben, például börtönben, ahogy arra már szolgáltatott példát a történelem, a mazsolából kinyert, megerjedt levet is felhasználták miseborként. A misebor mennyiségére nézve nincsen konkrét szabályozás, általában ½–1 decilitert használ fel a pap a szentmise során.
3/4 anonim válasza:
ennel okosabb kerdest tehettelvolna fel...de jo, hogy meg vannak hozzad hasonlok...a misebor tok mind1 honnan van mibol van, az a fo, hogy bor legyen, az lehet a legdragabb bor vagy lehet a legolcsobb, azert hivjak a misebort misebornak mert az megvan szentelve es a pap azt issza, nem azert mert kulon receptje van ennek..
4/4 anonim válasza:
17.25. ostobaságokat ír. Nem lehet akármilyen bort használni a szentmisén. Az első két válasz a helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!