Miért van az hogy egy influenza szerű vírus miatt az egész világon nagyon erős korlátozások rendeltek be, de a klímaváltozás ellen nem tesznek semmit?
Az is elég hihetetlen, hogy immáron 1 éve élünk így, de sokan még most sem értik és ez az elsődleges érvük, hogy "van ennél halálosabb".
Igen, van. A covid nem is a halálozás miatt emelkedik ki a többi vírus sorából, hanem egyrészt a sokkal gyorsabb terjedésével, másrészt a sokkal agresszívabb és ellenállóbb természetével.
"Gyakorlatilag az influenza sokkal halálosabb."
Miért hazudsz?
Kismillió forrás bizonyítja, hogy halálosabb az influenzánál.
Az az apróság nem tűnt fel, hogy az ÖSSZES magyarországi covid halálozás már korlátozás alatt történt? Amikor jóval kevesebb történik, mint történne korlátozások nélkül?
Isten bizony nem is értem, hogy az adminok miért nem törlik automatikusan az összes korlátolt vírustagadó idiótát. Nem csak a kérdést, a felhasználót.
Ez nem sima vélemény most. Ez dezinformáció és a pandémia elleni harcot szabotálja.
Ha csak pár ezreléknyi plusz halálozást jelent, hogy hintik a hülyeséget, az is emberéleteket jelent.
Felelőtlen, gerinctelen féregség.
Én csak egyszerűen nem értem, hogy honnan terjedt el, hogy az influenza erősebb. Több idiótától hallottam már ezt, de semmiféle bizonyítékkal nem támasztották eddig alá.
Amit viszont én látok csak a saját környezetem alapján: Ez a vírus sokkal rosszabb, mint egy influenza. Könnyebben terjed és olyan embereknél is okozhat súlyos megbetegedést, akik az influenzát 1 hét alatt kihevernék.
Nem egy embert tudok, aki belehalt, ismerek nem idős, életerős embert, aki hetekig volt lélegeztetőn miatta, kb csoda, hogy megmaradt.
Persze, tudok sok olyat is, aki elkapta és kis nátha szerű tünetekkel túlesett rajta, de itt most arról van szó, hogy nagyobb arányban okoz súlyos tüneteket, mint az influenza, jóval nagyobb arányban.
Utolsó előtti: A vírustagadókét is törölni kéne, de azért a vírusfanatikusokét is, akik szinte szerelmesek a koronavírusba és imádnak rettegni tőle... Az se normális. Nem értem miért nem lehet megtalálni az egyensúlyt. Én is voltam nagyon a korlátozások ellen, mikor a kórházi ellátás hiánya miatt meghalt valakim. Akkor jöttek a víruslover-ek, akik azt mondták "ajj már biztos amúgy is meghalt volna". Kedves nem?
Aztán lehiggadtam viszonylag, azóta se nem rettegek, se nem bagatelizálom el. A kettő között, betartom amit kell, kezet eddig is mostam, eddig se lihegtem senki nyakába. Ha nem érzem jól magam, telefon, mondok le minden találkozót akárkivel is (ahogyan eddig is mindig tettem korona nélkül is) szóval ennyi. Valahogy így kéne mindenkinek.
A klímaválság amúgy engem is jobban izgat hosszútávon, mint a korona. Szerintem sose fognak vele érdemben foglalkozni.
"azért a vírusfanatikusokét is, akik szinte szerelmesek a koronavírusba és imádnak rettegni tőle... Az se normális."
Nem hát. A mindenkinek elérhető hiteles infók és annak megfelelő viselkedés elegendőek.
Annál nem kell durvább rémregény, de a túlzott óvatosság kevésbé kerül emberéletekbe, mint a bagatellizálás.
"Csak a felesleges életképtelenek hullanak csak, meg a dagadtak"
Egészséges 40 éves súlyemelő, nem dagadt. Belehalt. Óhajtasz a családjával beszélgetni?
Megérdemelnéd.
Nem is óhajtalak minősíteni, maradjunk annyiban ,hogy az ember besorolásból kilógsz lefelé.
"sose fognak vele érdemben foglalkozni"
Majd talán a "hűbasszus" korszakban!
De akkor már 40 fok fölött lesz nálunk.
Mert a klímaváltozás elleni intézkedések drágák, és nem lennének ennyire nyereségesek a nagyvállalatok.
Most is meg lehet nézni, a kis üzleteket, kis vállalkozók tönkremennek, de Auchan, Lidl meg más bevásárló központokban lehet tömegnyomor, senkit nem zavar. Nagy étteremláncok meg tudják oldani a kiszállítást, kisebbek nem.
Ezeket a korlátozásokat az átlagember, avagy kisember sinyli meg, ahhoz hogy a klímaváltozás ellen tegyünk, a nagyvállaltoktól kéne lefelé haladni. Csak a papírzacskó drágább, mint nejlon, az alternatív energiaforrások átalakítást igényelnek, ha valami szar műanyag 3-at veszel belőle (mert tönkremegy), míg ha tartós akkor csak egyet.
Fogyasztói társadalom, egyszerűen undorító (mindkét oldalról.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!