Ajánlanátok olyan könyvet, ami igényesen bemutatja a sumer vallást és mitológiát?
Elsősorban történészetileg/régészetileg hiteles, átfogó könyveket keresek, melyek az eredeti kőtáblákra írtak alapján elemeznek. Keresgéltem, de valahogy nem találok olyat, amire azt mondhatnám, hogy "na ez igen, ez a téma klasszikusa"
(Amennyiben "fantasztikus" könyvet ajánlanál (Annunakik, Nibiru stb.), szívesen veszem, csak légyszíves tüntesd fel, hogy ilyen.)
Én csak ezt ismerem ami témába illik: Káldeától Ister-gamig I.: A sumir őstörténet
47. oldaltól: [link]
A [link] oldalon olvasható írás végén szereplő hivatkozások:
"Torrealba, Miguel. A sumér civilizáció eredete. Letöltve a redhistoria.com webhelyről
Egyetemes történelmem. A sumérok. A mihistoriauniversal.com webhelyről szerezték be
Bou, július. Sumér vallás. Az uned.es-től szerezték be
History.com szerkesztők. Sumer. Letöltve a history.com webhelyről
Mark, Joshua J. Sumerians. Letöltve az ancient.eu webhelyről
San José Állami Egyetem Közgazdaságtudományi Tanszék. Sumer. Letöltve az sjsu.edu fájlból
Az Encyclopaedia Britannica szerkesztői. Sumer. Letöltve a britannica.com webhelyről
Ősi civilizációk. Élet Sumerban. Letöltve az ushistory.org webhelyről"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!