Az emberek hány százaléka lehet normális, tehát nem dominancia-mániás, mindenkivel versengő, konfliktuskereső?
"dominancia-mániás"
Nincs ilyen kategória. Ez egy széles skála, hogy kit mennyire motivál a hierarchiában való feljebbjutás, ráadásul nem mindegy, hogy baráti körben, munkahelyen, nagyobb közösségben, stb.
Egyébként ez valamennyire mindenkiben benne van, evolúciós örökség.
2
A legtöbb társaságban ahol megfordultam, eléggé jellemző volt. A szerénységet, élni hagyást gyengeségnek tekintik.
Most az én szemszögemből a szerény, mást élni hagyó emberek a normális kategória. Minden csoportban kisebbséget alkotnak, úgy 5-10%lehet szerintem.
De lehet, hogy más a dominancia-harcot, kötekedést tartja normálisnak az evolúcióra hivatkozva. Mondjuk az evolúcióra hivatkozás szerintem elég önsorsrontó, mivel szükségtelennek tartja a jobb irányba változást.
4
Nem feltétlen. Nem mindenkit érdekel a versengés, kitűnés, fölérendeltség. Lehet, hogy az introvertáltak többsége elég békeszerető, és azt vallják, hogy versengés nélkül is, pusztán kíváncsiság által hajtva is lehet fejlődni!
Igen, ezért írtam, hogy nem kötelezően.
Amúgy egyrészt az introvertált-extrovertált csoportosításról egy cikk, merthogy mindkettő kb. szélsőségnek számít:
Másrészt ha mégis így akarjuk felosztani az embereket, akkor mondjuk kb. fele-fele.
"The first official random sample by the Myers-Briggs organization showed introverts made up 50.7% and extroverts 49.3% of the United States general population."
Kérdező, te vagy az, aki rendszeresen kiír egy trollkérdést,
hogy ott kiadja magából a komplexusait és a kommunizmus iránti elkötelezettségét?
7
Nem tudom miről beszélsz, de ha azt gondolod, ilyen véleményhez komplexus kell akkor tényleg nincs miről beszélgetnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!