Létezik olyan szakterület, ahol azt vizsgálják, hogy bizonyos férfiak miért nem tudnak az ellenkező nemből szerelmet kiváltani?
Pszichológia.
"A szerelem nem egzakt dolog, így vizsgálni is nehézkes."
Az önmagában nem baj, a pszichológia tele van nem egzakt, nehezen definiálható, nehezen mérhető jelenségekkel.
Mindig is tele lesz. Az emberi lélek nem olyan valami, amit mérhető és minden esetben kikövetkeztethető.
Ettől függetlenül lehet tudományos igényességgel is vizsgálni.
"Ettől függetlenül lehet tudományos igényességgel is vizsgálni."
Pontosan. És ezt a pszichológia tudománya teszi.
#2: De, nagyon is egzakt dolog: [link]
#3: De sajnos úgy tűnik, hogy van. Önként jelentkeznék tudományos kísérletre és szerintem vagyunk még ezzel így páran.
Fejleszd a humorérzékedet, nagyon sokat mosolyogj. Ha valaki nem talál érdekesnek, akkor nem is fog beléd szeretni. A férfi-férfi barátság nem sokban különbözik egy férfi-nő közti szerelemtől, csak a neve más. A barátod azért a barátod, mert jól érzed magad vele. Tudtok együtt ökörködni. Voltaképp az is egy szerelem, ha úgy nézzük.
A mostani párom is úgy jött, hogy egy hivatalos telefonhíváskor megtetszett neki a hangom és gyakorlatilag a beszélgetés első fél percében bedobtam egy oda illő poént és utána még 4-5 percet beszélgettünk, röpködtek oda vissza a poénok. Másnap még egyszer felhívott , hogy kimaradt egy adat és akkor valahogy szóba került, hogy házas vagyok e ? Én meg mondta, hogy "nem, de ha a kisasszony hozzám jön, akkor lehet, hogy az leszek" , persze végig olyan hanglejtéssel, hogy vicces legyen. Ő csak annyit válaszolt: "Háááát, lehet, hogy elcsábulok" :) . Én meg mondtam, hogy "holnap 5-kor a Plázához megyek csábítani." . Ott volt 5-kor. Helyes volt, de nem Ő volt életem legszebb nője. Elindultunk sétálni és 15-20 perc múlva már azon vitatkoztunk, hogy ki fogta meg előbb a másik kezét, olyan észrevétlenül és természetesen történt. Azóta sem tudom, hogy hogyan történt, de 20 év után is imádom a csajt és "fogom a kezét". És ezt a humor teszi. Minden nap lemegy több poén. Mint ha a haverom lenne. Ez a titok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!