George Orwell 1984 című regényének eseményei megtörténtek 1984-ben?
Figyelt kérdés
2020. dec. 21. 11:18
2/12 anonim válasza:
nem, egy ilyen Nagy Testvér-jellegű figura 2010-ben került hatalomra
3/12 Wadmalac válasza:
A regény kiadási dátuma 1949.
Ebből gondolhatod, hogy nem történt meg pont úgy.
Orwell pont a náci és szoci diktatúrák okán írta, plusz a friss hidegháború brit, amerikai kommunista-üldözése is benne volt, azok lehetséges végkifejlete elleni figyelmeztetésként.
Amúgy nem hiszem, hogy mondjuk 1984-ben Észak-Koreában ennél sokkal jobb volt a helyzet.
4/12 anonim válasza:
A 84' azért készült, mert 48-ban írta a regényt és a dolgok akkori állása alapján írt le egy ilyen disztópiát. Bár sok hasonlóságot lehet felfedezni a műből.
5/12 anonim válasza:
Nem. De nálunk hamarosan lehet róla szó.
6/12 Wadmalac válasza:
#5:
Politizálni el lehet sétálni a megfelelő rovatba. Csak előtte nézz utána, mi az a diktatúra. Mert aki ma itt arról beszél, annak fingja nincs.
Aki itt már a posztszocban született, arra ráférne egy gyorstalpaló, mi volt előtte.
7/12 anonim válasza:
Inkább neked kellene egy ilyen gyorstalpaló.
8/12 Wadmalac válasza:
Én éltem benne, barátom. Úgyhogy kicsit többet láttam belőle, mint te.
9/12 anonim válasza:
Észak-Koreában jelentős részt megvalósult.
10/12 anonim válasza:
"Én éltem benne, barátom. Úgyhogy kicsit többet láttam belőle, mint te." Kétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!