Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mennyire általános kapitalizmu...

Mennyire általános kapitalizmusban, hogy a főnökök háborgatják az embert szabadsága alatt is, hogy ne tudja magát kipihenni, az üzlet érdeke megkívánja alapon?

Figyelt kérdés
2020. dec. 21. 09:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#10: Amíg a gyár épült, az iroda már működött a belvárosban, a japán főnökök reggel 8-tól este 8-ig bent ültek (nem feltétlenül végig munkával töltve az időt), a magyarok meg nem mertek hazamenni, amíg a fönökök bent voltak. Egyedül én csináltam azt (informatikus voltam), hogy amikor letelt a munkaidő, megkérdeztem valamelyik külföldi nagyfőnököt, hogy szükség van-e még rám aznap, intettek, hogy mehetek, a magyarok meg nehezteltek rám ezért.

De még a gyárban is volt, hogy amikor a bérelszámoló kolleganő el akart menni negyed ötkor (négyig tartott a munkaidő), velem jött, mert nem mert egyedül elindulni kifelé. A termelésirányító mérnököknek általában még csak akkor kezdődött a meeting. Egy éven belül jórészük odébb is állt.

2021. máj. 31. 10:09
 12/12 Wadmalac ***** válasza:
Mindenesetre az a magyar főnököm volt, aki, miután megkértem, hogy a horvátországi nyaralásom alatt, azon a vacak egy héten ne hívjon, ha fontos kérdés van, küldjön sms-t, az egy hét alatt ötször hívott fel és csinált nekem 25 eFt roaming számlát (amit utólag sem fizettek ki, azon az alapon, hogy az az én magántelefonom, miért fizetnék ki. Miközben céges telót nem is adtak).
2021. máj. 31. 10:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!