Létezik olyan, hogy valaki felnőttként lesz "csodagyerek"?
Figyelt kérdés
Úgy értem, van valami, amiben születése óta tehetsége van, de mondjuk nem tudott kibontakozni, mert nem volt rá lehetősége. Például zenei csodagyerek lett volna, ha leültették volna hat évesen zongora elé, csak senki nem ültette le zongora elé. De mondjuk 30 éves korában elkezd zongorázni. Az ilyenből felnőtt korában is lehet kivételes ember?2020. nov. 30. 22:07
1/6 anonim válasza:
Olyanról tudok, hogy valakit agyonvertek, és felépülése után profi matekos lett úgy, hogy korábban nem foglalkozott vele behatóbban.
2/6 A kérdező kommentje:
Erről én is hallottam, de asszem valami autóbaleset vagy más módon történő agysérülés következtében.
2020. nov. 30. 22:17
3/6 anonim válasza:
Nem kizárt, de azért ha valaki gyerekként vagy kamaszként kezd foglalkozni vele, jobb eredményeket érhet el. A gyerekek agya nagyon adaptív, és a felnőttkori affinitást nagyban befolyásolja, hogy gyerekként mivel foglalkozott, miben merült el.
De amúgy mindképpen megér egy próbát. Ha magadról kérdezted, akkor hajrá, vágj bele.
4/6 anonim válasza:
Szerintem, ha valami szellemi tevékenységről van szó, mint például a tudományok, vagy a művészetek, akkor igen.
5/6 anonim válasza:
1 Olyanról tudok, hogy valakit agyonvertek, és felépülése után profi matekos lett "
Mégis volt értelme a porosz oktatási rendszernek.
6/6 anonim válasza:
Hát csodagyerek már nem lehet, de rendkívüli a tevékenységében igen. A #3-ban említett korlátokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!