A szexhiány az mennyire hátráltató tényező?
Aki meg kívánja, annak úgy is meglesz valamilyen szexuális élménye, ha nem akarja. Mondjuk erotikus álom formájában. De ismertem egy karizmatikus egyházba járó embert, aki arról számolt be, hogy a kezébe költözött egy démon, és ilyen módon kénytelen volt maszturbálni.
Szóval szerintem a szexuális igény valami módon kielégül és az ember fentebb tud lépni a Maslow-piramisban. A frusztrált "incel"-eknek meg nem a szex hiányzik elsősorban, hanem a szociális siker, elismerés.
A szexhiány, kedves Kérdező, annyira hátráltató tényező, amennyire te annak tekinted.
A Maslow piramis értelmezésén dolgozz még egy kicsit.
Fennebb lépni? Hova? Mit jelent egyáltalán a kifejezés?
Börtönben már volt olyan, hogy falat bontottak - de nem a szökéshez, hanem az ellenkező nemű részlegbe.
Csak ennyire fontos.
6
Nem rajtam múlik sosem. Az, hogy valaki egyszerű de jó ember még nem kellene, hogy hátrány legyen. Pedig az
A Maslow-piramis a motivációkról szól, szóval szigorúan nézve a szex igénye, mint motiváció, a szociális szintet jelenti.
Viszont a szex hiánya önmagában nem jelenti a szex igényét, ill. motivációt. Ha valakit egyáltalán nem motivál, hogy szexuáljon, akkor az nem jelent akadályt. Más problémákat okozhat vagy problémák jele lehet, de az más kérdés. (Például egy pszichopatát nem motiválja, hogy barátai legyenek (max. számításból), úgyhogy a szociális szintet helyből átugorja.)
Nem tudom, egy jó kiadós entyempentyem után az átlagember még pislogásra sem motivált, nem hogy jobb szocializálódásra.
De ha meg nincs szex, nem feltétlenül a munkára vagy az emberközi kapcsolataira úgy általában koncentrál, hanem a kolléganő hátsó felére.
Nem hiszem, hogy általánosan be lehetne ezt tenni egy giga-képletbe, ami megadja az ember motivációjának szintjét.
Marhára attól függ, milyen szempontokat nézünk motiváltság szó alatt, ami a szocializáltság szintjébe beleszólhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!