Szerintetek melyik a jobb társadalomkritika, a South Park vagy a Simpson család?

Figyelt kérdés
2010. aug. 3. 20:43
1 2
 11/13 first blood válasza:
100%

Az a baj igazán, hogy sokan észre sem veszik, hogy valójában miről szólnak ezek az animációk. Szerintem mindkettő jó társadalom kritika, de ezt a Spimpson család kicsit kulturáltabb formában adja elő. Alkoholista apa, nem ért a szakmájához, zabál és Tv-t néz éjjel nappal. Elhisz mindent, amit a reklámokból hall. Elnyomott feleség, aki a konyhába van száműzve, és nem dolgozik. Családon belüli erőszak, amit Homer csinál Bartal. Lisa aki hiába okos, még sem tud jobb sorsot teremteni magának, mert az egyetemet nem tudják fizetni, mert nem elég a jövedelmük hozzá, ráadásul ami van, azt elissza az alkoholista apuka, a többit meg elverik és így nem is tesznek félre. A folytonos zabálás pedig megint csak az amerikai társadalmat kritizálja, mert rengeteg elhízott ember van ott.

Persze a South Parknak is van mondanivalója, de olyan szinten alpári, hogy ez már elrontja az egészet.

2013. máj. 2. 23:54
 12/13 anonim válasza:
Mindkettő remek társadalomkritika. Mindkét sorozatot szeretem. De én is úgy vallom, hogy a South Park a jobb társadalomkritika. Ott tényleg mindig jól elgondolkozik az ember szvsz. Simpsonék sokak szerint eléggé gyerekesek lettek, és azzá váltak, akiket/amiket anno kifiguráztak. De valóban, a Simpson család sokkal kulturáltabb szerintem is. Véleményem szerint összességében a South Park a jobb társadalomkritika.
2020. máj. 18. 19:25
 13/13 anonim válasza:
south park
2020. nov. 7. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!