Hogyan lett Bill Gatesből, az informatikusból, a világ egészségpolitikája irányának meghatározó személyisége?
Informatika -> pénz -> karitatív szponzori tevékenység
Bill Gates már korábban is sokat jótékonykodott, az utóbbi időben pedig eléggé visszavonult a Microsoft napi szintű irányításából, több ideje van pl. orvosi kutatások támogatását és marketingjét intézni.
Na jó de Bill Gates informatikus karrierje során nem éppen a tisztesség megtestesítője volt :) Elég sunyi alak volt mindig is. Meg a családi hátteréről sem mondható el, hogy túlzottan emberiségbarát :) Elég csak az apja nézeteire gondolni az eugenikával kapcsolatban.
És hirtelen 180 fokos fordulatot tesz és jótékonykodik mindeféle hátsó szándék nélkül? Ti ezt elhiszitek?
"Elég sunyi alak volt mindig is."
Én nem ismerem, csak annyit tudok, hogy nagyon kemény marketing hadjáratot szervezett annak idején a Windowshoz. Könyvet is írt róla, elég sikeres volt az is. Attól, hogy valaki kihasználja a kapitalista gazdaság előnyeit, még nem feltétlenül sunyi. Ennyi erővel az USA minden ~ötödik embere lehetne sunyi. Az apját pláne nem ismerem, nem akarom megítélni egyik családtagját sem, ahogy a mostani ténykedése okát is kár a vélt vagy valós személyisége alapján megítélni.
És hát gondolom ő is öregszik, újraértékel ezt-azt.
Egyébként nem tudom, hogy ő lenne-e "a világ egészségpolitikája irányának meghatározó személyisége".
"Egyébként nem tudom, hogy ő lenne-e "a világ egészségpolitikája irányának meghatározó személyisége"."
Újrafogalmazva: egyik meghatározó személyisége. Most a járvány ideje alatt is mindenhol lehett látni és véleménye nagy becsben volt tartva. Illetve minden második szava: vaccine (vakcína), ami már önmagában gyanút kelt.
Értem, hogy ő pénzel ezt meg azt, de hadd nyilatkozzanak már a kutatók, ne egy mágnás.
Kezdjük azzal, hogy elég gyenge programozó, a DOS ötletét is máshol "találta".
Viszont remek üzletember.
Hogy aztán tényleg csak jó szándékból adakozik-e, az jó kérdés - de sokat adakozik, az biztos.
"mindenhol lehett látni és véleménye nagy becsben volt tartva"
Hol van első számú "szakemberként" nagy becsben tartva?
"minden második szava: vaccine (vakcína), ami már önmagában gyanút kelt."
:)) --> Ezotéria kategória.
Amúgy meg az nyilatkozik, akit kérdeznek. Vagy el kéne hajtania az újságírókat? Ha kérdezik, válaszol, ilyen egyszerű.
8
Nincs szakemberként becsben tartva viszont úgy kezelik és annyit adnak a véleményére mint egy szakinak. Ami azért erős túlzás. Nem a vakcínáról kellene prédikálnia hanem a pénzekről amelyeket adományoz, elvégre most az az ő szakterülete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!