Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az ősi egyyiptomi vallásban...

Az ősi egyyiptomi vallásban mely szertartásokban játszott fontos szerepet a víz?

Figyelt kérdés

Szóval... kicsit bővebben: olyan ősi egyiptomi szakrális szertartásokat keresek, amelyekben a víz fontos szerepet játszott, és szeretném tudni, hogy ezek a rituálék mit jelentettek anno az ősi egyiptomiaknak, mi volt a szerepük.

A legjobb az lenne, ha valaki tudna olyat linkelni vagy írni, amiben a víz az élethez köthető. Nem tartom kizártnak, hogy volt ilyen, mert addig én is eljutottam, hogy magát a vizet ők elég erősen kötötték az élethez, mint (tág) fogalomhoz, és ha jól tudom kaligrafika szerint több vonásban hasonlít a víz és az élet szót jelképező két hieroglifa egymáshoz.

Előre is köszi az értelmes válaszokat! :)

2020. ápr. 26. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak keresési javaslat: ancient egypt religion water life
2020. ápr. 26. 17:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam már, az első találat lenne jó egyedül, de az nekem errort dobott, nem található az oldal. Szal várnék még válaszokat, mert a többi találat általánosságban foglalkozik az egyiptomi vallással, szertartásokkal.
2020. ápr. 26. 18:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem az első találat egy pdf.

[link]

2020. ápr. 26. 23:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Vagy a keresésbe azt is beírhatod még, hogy 'liturgy'.
2020. ápr. 26. 23:14
 5/8 A kérdező kommentje:
PDF-et köszi, de ez nem a vallásról szól, sokkal inkább a Nílus szerepéről az egyiptomiak életében...
2020. ápr. 26. 23:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor bocsi, csak segíteni próbáltam. :(
2020. ápr. 26. 23:44
 7/8 A kérdező kommentje:
Semmi gond, nem bántani akartalak. :) Meg aztán lehet, hogy amit keresek az nem is létezett vagy a történészeknek nincs erről a teületről infójuk...
2020. ápr. 27. 00:03
 8/8 anonim ***** válasza:

[link]

Itt írnak róla pl a 3. oldalon, hogy a tisztító szertartásokban szerepe volt a víznek.

[link]

Itt is említik a víz tisztító szerepét az egyiptomi vallásokban, illetve később szóba kerül a Nílus is. Szerintem nem igazán választhatod el a vízet a folyótól, mert Egyiptomban teljesen összefonódott a kettő. Ha vízet az élethet kötötték, akkor könnyen lehet, hogy ez a Nílus miatt történt, hisz az éltette a birodalmat.

2020. ápr. 27. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!