Miből alakulhatott ki itt minden, az élet stb? Ti szoktatok ezen filozofálni?
Hívő ember vagyok, de elég sokat filozofálok főleg az utóbbi időben.
Igazából ugye van a 2 nagy teremtés elmélet a tudományos meg a vallási, és itt felvetődnek bennem kérdések.
A tudományos elméletnél, szerintem ez nem állja meg a helyét, hiszen a semmiből nem lehet valami. Mivel mindig valami kisebb dologra visszajutunk, az a valami is "kifejlődött egy másik dologból stb.
A vallásosnál ugye elfogadható ami emberi ésszel nem felfogható a teremtés elmélete, viszont itt jön a kérdés, hogy akkor a teremtőt ki teremtette meg? és akkor ismét egy végtelen kérdéshullámot indít el ez a kérdés. Amivel hasonlóra jutunk mint az előző elméletnél. Igazából a különbség csak a kialakul és a teremt szavakon van.
Volt már, hogy sokat dilemmáztam ezen és teljesen ilyen szorongó sokkos állapotba kerültem. Főleg mikor a halálra is gondolok.
27 F
"viszont ha pénz hiányzik belőle, akkor miért nem erre öszpontosítjuk a világ pénzének nagy részét,"
Nagyon jó a kérdés. A világ összes elköltött pénzének kb. 70-80%-a megy hadiiparba, fegyver és katonai jármű fejlesztésekre, hadsereg-fenntartásra, és mindössze kevesebb mint 1% forditódik ténylegesen nem hadi jellegű tudományos projektekre, fejlesztésekre. Amig ez nem fog jelentősen változni, addig továbbra is csak takarékon fog üzemelni a tudomány fejlődése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!