A turani származás fantasy karöltve a mongol idiotizmussal (Down-szindróma), milyen mértékben járatták le a magyarságot Európa szemében Trianon korszakában a 20. század elején?
A 20.század eleji nyugati liberalizmussal (egészen Hitler idejéig) nagyon is jól megfért, sőt majdnem szimbiózisban élt a rasszizmus, még a vezető liberális politikusok körében is.
Tudjuk azt is, hogy vezető román szerb cseh politikusok meg is lovagolták a turán -fantasy témát a magyarok ellen, méghozzá nagy sikerrel már a háború előtt is.
Egy jó írás erről: [link]
Azt mégis hogy érted, hogy történészek által írt cikknek nincsen tudományos alapja? Mert te a fotelből eldöntöd a szakmelós papíroddal ezt?
Méghogy nincs köze ehhez a turáni meséknek? A Turáni mesék nem azt tanítják hogy a turáni egy fél mongoloid félig kaukázusi keverék népek gyűjtőneve? PL: Közép-ázsiai türkök.? OLVASS: [link]
A genetika igazolta is ezt a feltevést a közép-ázsiai népekről.
Mindegy hogy a magyarok oda tartoztak-e vagy sem, hiszen országunk a nyugat számára nem volt akkor sem túl ismert, akkoriban keveset utazgattak az emberek, és még kevesebben keletre. Annyit tudtak nyugaton, hogy a magyarok nem indo-európai nyelven beszélnek, tehát gyanús hogy nem fehéremberek. Ha ezt még vehemensen terjesztik is egyesek (mint a turanisták) akkor ez pont kapóra jött a kisantant népeknek.
A könyv tele van referenciával. A tekintélyre való hivatkozás teljesen elfogadott (sőt szinte kötelező) társadalomtudományokban.
Egy elismert tekintély véleménye önmagában nem bizonyíték egy állítás helyessége vagy helytelensége mellett, nem utolsó sorban azért, mert az elismert személy vagy szervezet is tévedhet: alakíthat ki álláspontot téves vagy hiányos adatok alapján ill. helytelen következtetések mentén. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy ez az érvelés nem fordítható a visszájára, azaz például egy szaktekintély állítása egy laikuséval szemben nem vonható kétségbe pusztán azon az alapon, hogy a szaktekintély is tévedhet.
Kérdező, szerintem semennyire nem járatták le vele a magyarokat, ez a közös történelmünk, ha tetszik, ha nem.
Belinkelsz egy wikipédiaoldalt, amivel pont a ,,turani származás fantasy''t cáfolod! Megsúgom, én is hasonlóan nézek ki, a családom fele az Alföldről származik.
Sőt, genetikai DNS tesztet is csináltattam, ahol közel 5% közép-ázsiai eredményt kaptam (93% európai mellett).
Szerinted ez csak úgy a levegőből jött? Attól, mert a magyarság nagy része mára igen kevert, attól még nem fog megváltozni a nemzetünk múltja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!