Szerintetek volna esély elterjeszteni az antinatalizmust, és ha igen hogyan kellene ezt megközelíteni?
Azzal, hogy tevőlegesen bebizonyítod, hogy lenni rossz, és példát mutatsz.
dellfil
4
De az élet az szenvedés. És amikor beleszülsz a világba egy újabb embert akkor lényegében szenvedésre ítéled. Nincs emiatt bűntudatod, hogy csak mert a te ösztöneidet kielégíted azért másnak okozol szenvedést?
Meg más kérdés. Ha a szex nem lenne annyira élvezetes, vajon akkor is ugyanezen a véleményen lennél, hogy szülni, gyereket csinálni alapvető ösztön? Nem az az alapvető ösztön, hogy gyereket csinálsz, hanem a párzás.
"De az élet az szenvedés."
Ebben nem értünk egyet. Én általában élvezem az életemet.
6
Oké nem speciel a te életedre gondoltam.
Ha körülnézel a nagyvilágban akkor azért elég egyértelművé válik, hogy többnyire szenvedés.
Meg más szempont. A bolygónak és természetnek is sokkal jobb lenne, ha az ember nem létezne, mivel az ember sajnos mindent kipusztít.
Én ha körülnézek a nagyvilágban pont azt látom, hogy az emberek minden körülmények között megtalálják az örömöt az életben.
A természet pedig csak annyiban érdekel, amennyire az emberek boldogságához hozzájárul. Emberek nélkül nincs mit értékelni a Földön. Ha nincsenek rajta emberek, felőlem fel is robbanhat. Csak egy nagy kődarab az űrben. Ami az értéket adja, az mindig az ember.
8
Dehogy kődarab, ott vannak a növények, állatok, akik ugyanúgy szeretnek élni de gyakran az ember ezt nem engedi meg nekik.
A kődarab elméleted szerint az egész univerzum értelme mi vagyunk az ember, ami szerintem vicces, figyelembe véve milyen csökönyös, önző, irigy faj vagyunk, minden más faj a Földön felettünk van, hiszen ők tudnak összhangban és szimbiózisban élni, míg az ember nem tud, mindent magának akar, és vírus módjára pusztítja gazdatestét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!