Szerintetek a nyugati világban es a kínai társadalmi kreditrendszer irányába haladunk és előbb utóbb itt is ez lesz?

Én még mindig nem tudok erre példát, vagy bármi nyomát a "nyugati" társadalmakban. Ami példák elhangzottak, azoknak ehhez semmi közük.
És mi az, hogy "nem játszik a társadalmi szabályok szerint"? A jogról, törvénykezésről beszélünk? Ott lehet egyfajta kreditrendszer, de az egy jogi kérdés, nem az étterembe járást fogják megtiltani. Vagy talán erkölcsi szabályokról van szó?
11
Nem a jogról beszélünk.
Olyan dolgokról mint például mennyire hasznos valaki egy társadalomban. Az hasznosak több pontot kapnak és több jogot kapnak ennek következtében.
Míg aki nem hasznos , például napi 10 órát videojátékozik az le lesz pontozva és jogai korlátozva.
Vagy aki kritizálja a rendszert azt is lepontozzák.
Bármennyire is hihetetlennek tűnik nyugaton is efelé tartunk. Már nagy informatikai vállalatok a kormányoknak elvégzik a munkát és adatokat gyűjtenek rólad és ha kell a kormányoknak kiadják. Ez elől nincs menekvés mert internetet manapság mindenki használ. Ha valaki nem használna nem élne sokáig. Tehát bele is vagy kényszerítve ebbe a rendszerbe.
Nem tudhatod és az alapján amiket kiírtál neten te is rajta lehetsz bizonyos listákon és megfigyelhetnek.
Tiszta 1984...tetszik nem tetszik az lesz. Kérdés az embernek mennyire lesz szétmosva az agya, hogy fel tud-e majd lázadni. De a butítás annyira erőteljes hogy jó eséllyel az emberek vígan beneveznének egy ilyen rendszerbe.

Én meg azt hittem, ez egy komoly kérdés... :)))
-> Ezotéria kategória. :))
13
Olvass a kínai kreditrendszerről és utána kiálts ezotériát.
Ennyire nem ignorálhatod ami a világban történik.

Szerintem ezt szeretnék elérni a jelenlegi állapotokkal.
- Az emberek technológiai eszközökön keresztül érintkezzenek egymással (felügyelet mellett).
- Készpénzáramlás lehetséges minimalizálása (ez kb. a másik nagy cél).
- Technológiai felügyelet amennyire csak lehet.
Valószínűleg egy bukott modellnek tartják már a nyugati társadalmak "jóléti államait".
Kína gazdasági dominanciája szólhat még egy ilyen (számára kedvező) megoldás mellett.
Kérdésedre a válasz röviden:
Remélhetően nem lesz ez bevezetve, de van egy ilyen fenyegetés.

Arról, hogy ki hasznos egy társadalomban:
az hasznos, akinek az életéből az uralkodó kevesek számára a legtöbb profit származik.
Az "agyhalott" és elbutított átlagember. Szépen megfogalmazva a "munkás-arisztokrácia".
Ha megfigyeled, Magyarország is az ötvenes évek proletárállama felé tolódott az utóbbi tíz évben. A nagytőkének csak így kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!