Ha Momo és a Kék Bálna mögött egy csoport áll, akkor mi lehet ezekkel a kísérletekkel a céljuk?
Na szóval, ha már a kérdező nem vette a fáradtságot:
"Nem múlik el úgy hét, hogy ne keltene pánikot valamilyen újabb neten terjedő őrület – legutóbb egy Momo nevű „horrorlényről” írtak a lapok, aki a WhatsApp nevű csevegőprogramon keresztül ijesztgeti a gyerekeket, sőt, a legújabb hírek szerint egy 12 éves lányt öngyilkosságához is köze lehetett."
"Év elején a Kék Bálna (a gyerekeket öngyilkosságra buzdító) program miatt indult rendőrségi vizsgálat."
"A Bors még 2017-ben számolt be róla, hogy orosz és ukrán netes csoportok ön-gyilkosságra ösztönöztek fiatalokat. A Blue Whale, azaz a Kék Bálna nevet azért választották, mert az állat képes megölni magát úgy, hogy szándékosan partra vetődik.
2018-ban pedig egy Momo nevű halálos internetes kihívás terjedt. Momo dülledt szemű, horrorisztikus lény, aki a gyereket öngyilkosságba hajszolja. Ez az értelmetlen kihívás követelt magyar áldozatot is."
Szerintem simán beteg emberek, csoportokba gyűlve élik ki így magukat.
A dark weben amik mennek, ahhoz képest ez még "gyerekjáték".
Amugy én tvben ismertem meg a momot
Hogy bemondtàk valami megint ijesztgeti gyerekeket whatsappon
Meg ilyenek...
Aztán nem is érdekelt csak az arca olyan ijeszto ...
Egyébként facebookon van egy matrica aminek a neve momo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!