Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Van arra elnevezés amikor egy...

Van arra elnevezés amikor egy személy csak írni és olvasni tud megtanulni idegen nyelveket?

Figyelt kérdés
Erre régóta kíváncsi vagyok,mivel én úgy tudtam megtanulni idegen nyelveket,hogy csak írni és olvasni tudom hiba nélkül és remélem jó témakörbe vagyis kategóriába raktam ezt a kérdésemet.

#nyelvtanulás #idegen nyelven olvasás #idegen nyelven írás
2019. okt. 1. 22:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Igaz hogy többféleképpen használják a passzív nyelvtudás kifejezést, sokszor az olvasás-hallgatásra, amihez közelebb állhat a passzív szó eredeti jelentése, de sokszor hallottam már a fenti helyzetre is, a csak írásbeli kommunikációra használni. Az a közös bennük hogy a beszédre nem vonatkozik.

A legpontosabb kifejezés a kérdező helyzetére talán a csak írásbeli/aszinkron nyelvhasználat, de ezt hétköznapi beszédben még nem hallottam.

2019. okt. 3. 16:55
 12/13 A kérdező kommentje:
Ismételten köszönöm szépen az új már jobban pontosított válaszokat is,mert ezek a válaszok is így hasznosnak tűnnek és ezért is valóban hálás vagyok mindenkinek ;-) :-)
2019. okt. 4. 14:11
 13/13 A kérdező kommentje:

Most rákerestem arra,hogy mit is jelent pontosan a passzív nyelvtudás és egy nyelviskola honlapján ezt találtam.:

Nem aktív nyelvtudás. A nyelvhasználó nyelvtudását nem használja, szókincse, nyelvtani tudása, olvasott és hallott szövegértése, írás készségének szintje nem haladja meg a korábban elért szintet. Passzív nyelvtudásról akkor beszélünk, amikor valaki például érti a nyelvet, de nem képes beszélni. Passzív szókincs esetén felismeri egy szót, de nem lenne képes azt önállóan felidézni. A passzív nyelvtudás könnyen aktivizálható.

Ehhez csak annyit szeretnék hozzátenni,hogy nekem nagy eséllyel ilyen a nyelvtudásom angol és német nyelven,de ehhez szeretném hozzátenni azt is,hogy amikor angol nyelvű szöveget olvasok,akkor nagy eséllyel nem biztos hogy tökéletesen megértem,de minimum közelítőleg tudom miről van szó a szövegben,a német nyelvű szöveggel is ez a helyzet,bár angol nyelvet csak általános iskolás koromban 1990-1993-ban tanultam 4.osztályos koromtól 19997-98-99-2000-2001-ben,,német nyelvet pedig óvodában és szakközépiskolában 2002-2007

2019. okt. 4. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!