Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogy hívják ezt a jelet: |?

Hogy hívják ezt a jelet: |?

Figyelt kérdés
Valami k betűvel kezdődő vonal, de mi? DOS-ban még így is látható volt: ¦
2019. jan. 26. 10:01
1 2 3
 11/24 BringaManó ***** válasza:

#7: "Kakutációsnak hívták (...) valami belsős dologként indult aminek az ismerte a történetét, aki ott volt."

hát ez így elég infószegény... kik azok a "hívták"? gondolom, hárman-négyen kollégák, és bizonyára valami belsős poén volt, ahogy írod is – de az is maradt. :-)

((nekem erről a szóról a konkatenáció jutott eszembe, annak van is némi köze a pipe-hoz – pontosabban a dupla pipe-hoz –; még az is lehet, hogy annak a félrehallott-félreértett formája ez a vicces (és ismeretlen :-) ) szó...))

2019. jan. 26. 23:09
 12/24 anonim ***** válasza:

"És mire használják?"

A linket is odatettem utána.

2019. jan. 27. 05:40
 13/24 BringaManó ***** válasza:
de ő a pipe-ra kérdezte
2019. jan. 27. 06:42
 14/24 A kérdező kommentje:

De ne angol oldalakat mutassatok, magyarul kérdeztem, lépjetek ki a komfort zónátokból, és tiszteljetek meg azzal, hogy haár magyarul kérdezek, magyarul válaszoltok.

A kakutációs vonalra meg a google nem dob ki semmit, csak ezt az oldalt.

2019. jan. 27. 10:18
 15/24 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy az kakutációs vonal. Egyszer hallottam erre egy kifejezést ami ilyesmi hangzásra, de nem emlékeztem pontosan. Biztos nem ez, mert a gugli valóban nem találja. Engem is érdekelne mire használják.
2019. jan. 27. 10:24
 16/24 A kérdező kommentje:
Nem a backslash érdekel.
2019. jan. 27. 10:31
 17/24 BringaManó ***** válasza:
[mellékszál (sőt offtopic), de lássuk be, hogy az azért nem semmi, hogy valaki csakúgy a kisujjából kirázva megalkot egy olyan szót, amely valós, tudományosnak hangzó kifejezés, és még sincs rá a gugliban egyetlen árva találat sem... :-D ]
2019. jan. 27. 13:07
 18/24 BringaManó ***** válasza:

nyilván sok dologra használják, ez a kérdés így túl általános...

pl. a konkatenációt is lehet két pipe-pal csinálni, de használható egy függőleges vonal bármi másra is, pl. ha karakteres üzemmódban "rajzolsz" táblázatot, akkor lehet mezei függőleges vonal is... :-)

de most, hogy tudod, hogy mi ez, kereshetsz még felhasználási módokat, pl.:

[link]

"a pipe, melynek jele a '|' karakter, az egyik program kimenetét a másik program bemenetével köti össze."

[link]

"Az MGS-IVISZ programcsomagban történt módosítások, javítások

2014.11.04. – 2014.11.28.

(...)

Adatok mentése

A táblázatokon jobb egér klikkre elérhető menüpont ablakában, a Szövegfájlba vagy Vágólapra történő exportálásnál, amennyiben megjegyzés mezőt is exportálunk, megjelenik egy adatbekérő ablak. Itt meghatározhatjuk, hogy a megjegyzés mező soremeléseit milyen karakterre akarjuk kicserélni a szövegben. Alapértelmezetten a | (pipe) karaktert kínálja fel a program"

[link]

"4. Az elválasztó jelek

Egy hosszabb cím esetén mindenképp szükségünk van elválasztó elemekre, amellyel a cím egyes elemeit elválasztjuk.

Példa:

Cikkünk címe – Alcím vagy szlogen – MadAdmin.com

A vessző (,) lehetőség szerint kerülendő, maximum egy fordulhat elő egy címben, ez nem egy felsorolás lesz, a kulcsszavak halmozása pedig úgyis kerülendő. A speciális karaktereket is kerüljük. A jelenlegi álláspontok szerint az elválasztó jelek közül a kötőjel (-) vagy a pipe jel (|) javasolható leginkább. A kettő egyenrangú, hogy melyiket érdemes használni, azt leginkább az adott cím mérete, felépítése határozza meg. A kötőjel kicsit természetesebb, a pipe pedig erősebben tagoltabbá teszi a címet."

2019. jan. 27. 13:17
 19/24 anonim ***** válasza:

Igen ritka szó lehet.

kakutation angol szóra is csak 114 találatot hoz fel, ha Magyarul nézem "kakutáció", akkor meg nulla találat.

2019. jan. 27. 14:31
 20/24 anonim ***** válasza:
Megvan, ez volt az. Konkatenációs vonal.
2019. jan. 27. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!