Kedves <csapat neve> csapat,
Szeretném nemtetszésemet nyilvánítani az oldalukkal kapcsolatban. Felettébb igénytelen és nem komolyan vehető. A szerverről a <név>, a Youtube-on nemrég megjelent streamje után értesültem és szerettem is volna csatlakozni, de ezek után már nem áll szándékomban.
A weboldal technikailag a mai elvárásoknak eleget tesz, de a szövegeket és a tartalmat feltehetőleg, egy teljesen inkompetens, hozzá nem értő személy írta és szerkesztette. Azt, hogy a megfogalmazás egy középiskolás szintjével vetekedik és töltelékszövegnek tűnik csupán, csak a helyesírási hibák mennyisége múlja felül.
A szöveg emiatt ellenszenvet kelt és eltántoríthat embereket bárminemű további interakciótól az oldalon. Az egész egy rosszul felépített hobbiprojektnek tűnik és mielőtt egyáltalán kipróbálhatná az illető a szervert és talán élvezné az ott töltött időt, ez nem történik meg, az oldal értékelhetetlen szintje miatt. Egyedül amire gondolni tudok, hogy nagyrészt gyerekek játsszanak a önök szerverén, akiket talán nem zavarnak a hasonló dolgok. Ha ők a célcsoport, ez akkor sincs rendben, de legalább érthető lenne.
A véleményem az, hogy biztosan nagyon fontos, hogy mindig legyen "legalább 4-5 admin fent a szerveren", de talán legközelebb újabb admin helyett, vegyenek fel valakit aki ismeri a magyar helyesírás szabályait és talán meg tud fogalmazni pár sornyi szöveget anélkül, hogy hányingert keltsen az olvasóban, minden egyes mondat után. Mert ezek után, kétkedve gondolok arra, hogy a "tapasztalt fejlesztői csapat", mint olyan, mennyi valóságértékkel is rendelkezik.
Üdv,
Levente
---
Ez lenne az adott szöveg. Az e-mail egy játékszervert üzemeltető csapatnak lett elküldve, de utána gondolkoztam, hogy vajon helyes-e amit én írok, mielőtt kioktatok valakit a helyesírásról. Abban biztos vagyok, hogy helyesebb, mint a weboldal amiről szó volt, de vajon mennyire?
Számomra fontos a helyesírás és ezért próbálom a sajátomat javítani amikor csak alkalmam van rá. És ez egy jó alkalomnak tűnt.
Minden apró hibára kíváncsi lennék. Helyesírás, a vesszők helye, akár fogalmazási hiba is, bár ahányan, annyi különböző módon fogalmaztuk volna meg. De ha valami szemet szúr, akkor csak nyugodtan.
Nagyon köszönöm előre is!
>A szerverről a <név>, a Youtube-on nemrég megjelent streamje után
-Kivenném a ", a " részt
>de a szövegeket és a tartalmat feltehetőleg, egy teljesen inkompetens
-feltehetőleg utáni vessző nem kell
>A szöveg emiatt ellenszenvet kelt és eltántoríthat embereket bárminemű további interakciótól az oldalon.
-Tagmondatok között (és előtt) vessző, a következő mondatba is. (és elő csak felsoroláskor nem teszünk vesszőt - ide értve a felsorolásszerű tagmondatokat is)
>A véleményem az, hogy biztosan nagyon fontos, hogy mindig legyen "legalább 4-5 admin fent a szerveren"
-Kezdő idézőjel a mindig elé...
>legközelebb újabb admin helyett, vegyenek fel valakit
-felesleges a vessző
>aki ismeri a magyar helyesírás szabályait és talán meg tud fogalmazni
-az és elé viszont kellene
>Mert ezek után, kétkedve gondolok arra
-nem kell vessző
Nyelvhelyesség: elég modoros az egész, ami nyilván Téged tükröz, de kérdés, hogy jó neked, hogy ilyen vagy?Gondolom majd kinövöd idővel.
>valóságértékkel
-valóságérzékkel?
Köszönöm a visszajelzést! Valóban, nem szokásom így megnyilvánulni, kioktatni másokat, és ezért tűnik erőltetettnek. De roppant zavaró volt, mert egy pénzhajhász projekt az egész, és mint számomra kiderült, igénytelen is.
De nem is ez a lényeg, akkor ezeken kívül más hiba található esetleg? És az idegen szavakkal mi a helyzet, helyesen használható-e így egy idegen, de gyakran használatos szó? Persze csak informális levélben.
Az előző javításokkal már rendben lévőnek látszik, bár persze tényleg egy kissé erőltetett. A "streamje" használható, a szövegeink tele vannak (sajnos) idegen szavakkal. (Például "e-mail", bár újabban már szerencsére az ímél alak is helyes.) A YouTube toldalékolása is helyes így kötőjelesen, mert az utolsó betűje néma, viszont figyelj oda, hogy ez a konkrét márkanév két nagybetűt tartalmaz.
Amúgy pedig úgysem fogják észrevenni a helyesírási hibákat azok, akik maguk sem tudnak helyesen írni.
A #4 válaszadó nagyon profi.
Ne zavarjon, ha erőltetett. Kulturált hangnemben véleményt nyilvánítani szerintem még mindig menő.
Anyázni, bunkón viselkedni és beszólogatni bárki tud.
Szerintem is szörnyü:
nem komolyan vehető -> komolyan nem vehető
streamje után -> streamje alapján
feltehetőleg, egy -> feltehetőleg
Absztrakcionálisan össze nem illő fogalmak hasonlítása:
a szint vetekedik / töltelékszövegnek tűnik / a hibák mennyisége múlja felül
A szöveg (…) az oldalon -> Az oldal szövege
ez nem (…) az oldal értékelhetetlen szintje miatt -> ez az oldal értékelhetetlen szintje miatt nem
Egyedül amire gondolni tudok -> egyedül arra tudok gondolni
játsszanak -> játszanak
Dupla kétség:
Ha (…) érthető lenne. ->Ha (….) érthető.
A véleményem az, hogy -> Szerintem
helyett, vegyenek -> helyett vegyenek
hányingert keltsen -> hányingert keltene
mint olyan, mennyi valóságértékkel is -> mennyi valóságérzéssel
"...hányingert keltsen az olvasóban, minden egyes mondat után. Mert ezek után, kételkedve gondolok arra, hogy..."
-szóismétlés, helyesen: ...hányingert keltsen az olvasó(k)ban minden egyes mondat. Ezek után kételkedve gondolok arra, hogy...
A többiek szépen összeszedték, viszont tényleg erőltetettnek hat a szöveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!