Hogyan ejtjük az augusztus szót?
Figyelt kérdés
Ahogy le van írva?
Valakinek úgy tanították, hogx agusztus.
Aki az akadémia által elfogadott kiejtésre hivatkozik az linkelje is, hogy ez hol szerepel.
#augusztus #algusztus
2017. aug. 6. 20:02
11/15 TR75 válasza:
#10 Igen, az "a" a hangsúlyos nálam is (igaz, a magyar nyelv szó eleji hangsúlyt használ, szóval ez nem meglepő), az "u" pedig gyors és hangsúlytalan.
13/15 TR75 válasza:
A mielőbb hallottam a rádióban a hírolvasótól "agusztus" formában.
14/15 A kérdező kommentje:
#12-es, en ugy ejtem. Ahogy a niverem is. Algusztus :D
Dunaujvarosiak vagyunk.
2017. aug. 9. 04:37
15/15 anonim válasza:
Szabolcs megye: "agusztus". Tájegységenként változó. Mint pl "pósta" ha ezt meghallom a falra tudnék mászni. De szerintem az agusztus-augusztus nem annyira gáz kiejtve mint a posta-pósta, pposzter-pószter.... a baj akkor kezdődik, ha írott formában szerepel rosszul. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!