JoeJOKE kérdése:
Tudtok mondani szinonímát arra, hogy kétszínű?
Figyelt kérdés
Például olyanra gondoltam, hogy Napraforgó, hogy mindig a fényesebb oldalnál áll stb...2016. okt. 6. 18:24
1/9 Vree válasza:
tarka (tiritarka, tarkabarka), pepita, mintázott (ill. az egyes minták nevei: csíkos, pöttyös, kockás, erezett...), foltos, vegyes színű, sokszínű, színes, többszínű, színpompás, változatos színű, árnyalt...
"Például olyanra gondoltam, hogy Napraforgó, hogy mindig a fényesebb oldalnál áll stb..."
Ezt nem értettem. Mi az, hogy "Napraforgó"?
2/9 A kérdező kommentje:
Olyanra gondoltam, hogy kétszínű tudod, ha valaki mindenkivel kibeszél vagy valami.
2016. okt. 6. 18:32
3/9 A kérdező kommentje:
A napraforgó az, hogy mindig arra az oldalra áll ahol a nap van vagy fényesség. Így hát a kétszínűség szinonímája lehet a napraforgó.
2016. okt. 6. 18:33
5/9 2*Sü válasza:
Google: kétszínű szinonimái
Első találat: [link]
7/9 Vree válasza:
^ezek nagyon jók mind, mondok még egy párat:
csaló, csalfa, álságos, illetve ha konkrétan a kibeszélésről beszélsz: pletykás, árulkodó(s)...
8/9 BringaManó válasza:
zöld-sárga, kék-piros, lila-fehér
(bocs, a trollkodásért :-)
9/9 anonim válasza:
hazug, álszent, képmutató, színész, köpönyegforgató, kaméleon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!