Tényleg sokan nem tudják, hogy a nagy "i" betűn nincsen pont?
Középiskolás éveimben többször találkoztam ezzel. Valaki ír a táblára nyomtatott nagy betűkkel, majd az "i" betűre rak egy pontot. Ekkor a jó tanulók ingerülten, egy emberként ordítanak rá, hogy "a nagy i-n nincsen pont!", mintha ez egy gyakori hiba lenne, ők pedig okosan kijavítják, hogy megmutassák, megérte tanulni általános iskolában.
Azért kérdezem, mert szerintem semmi nem indokolná hogy pontot tegyünk a nagy "i" betűre.
"mert szerintem semmi nem indokolná hogy pontot tegyünk a nagy "i" betűre."
De akkor mi indokolja a te logikád szerint a kis "i"-re tett pontot?
Az egy dolog hogy hivatalosan nem teszünk rá pontot, ez a kézi írásnál nem gáz. De az irodai alkalmazásokban (számítógép) bizonyos betűkészleteknél könnyen összekeverhető a ki l-el! Az itteni készletnél pont nem, itt csak hasonló: I l
Nem lehet hogy ezért kezdtek rárakni pontot egyesek?
"Én is azt gondolnám, hogy ilyet szinte senki se csinál, de mások reakciója összezavart."
nem látom, hogy hol zavarodtál össze. sőt, már az eredeti kérdést sem értettem, hogy mit akarsz kérdezni...
elmeséled, hogy találkoztál olyanokkal, akik tettek rá,
és ugyanakkor voltak, akik rászóltak,
és ezek után azt kérdezed, hogy vannak-e, akik tesznek...
azt sem értem, hogy miért következik az egy emberként ráordításból, hogy olyan, mintha gyakori hiba lenne...
ritka hibát már nem is lehet egy emberként kijavítani? ha négy t-vel írná, hogy itttt, és egy emberként ráüvöltenének, abból úgy tűnne neked, hogy ez egy gyakori hiba?
nem értelek, bevallom :-(
4-es: 5-ös leírta
6-os: lehet, de azért az se általános dolog, hogy gépen kis i-t írsz nagy helyett
7-es: a válasz hangneméből és fogalmazásából ez következik
a tiédre se azt mondanánk, hogy "az itt-et bizony nem négy t-vel írjuk!", hanem azt, hogy "mi van?"
egyébként is, a legtöbben elmennének mellette, mint pl. 2-es válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!