Hogy írjuk a sok féle képpent?
Dehogyis! Csak egyféleképpen!
(;-)
Igen, a "sokféleképpen" a helyes megoldás. Akartam volna javasolni egy jó oldalt hasonló problémák esetére. Meg is adom a linkjét, de meg kell mondanom: ebbe a kérdésbe beletörött a bicskája :-(
Amíg arra kérek megoldást, hogy "sok féle képpen", akkor hibát jelez. Csak ha azt írom be, hogy "sok féleképpen", akkor ismeri fel, hogy ezt egybe kell írni.
sok kérdésbe beletörik neki...
a "sok féleképpen"-ben az az érdekes, hogy a szó létrejöttében nincs ilyen "állomás", nem ez a "természetes felbontása", hanem
sok+féle -> sokféle
sokféle+képpen -> sokféleképpen
tehát nem
sok + féleképpen,
szerintem legalábbis (leg + alábbis?... :-)
BringaManó, teljesen igazad van, remélem, nem feltételezted, hogy szerintem ez jó kombináció volna. Magam is meglepődtem, de véletlenszerü próbálgatással EZ jött ki, kizárólag erre a kombinációra reagált az oldal - a különálló "képpen"-re egyszerűen hibát jelzett.
Amúgy a szót leggyakrabban úgy írják rosszul, hogy az egyik p-t lehagyják, pedig a "sokféle képen" egészen mást jelent.
Például menyasszonyt már sokféle képen láttam, de leginkább mégis esküvői képen :-P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!