Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogy írjuk a sok féle képpent?

Hogy írjuk a sok féle képpent?

Figyelt kérdés
2016. máj. 29. 09:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sokféleképpen
2016. máj. 29. 09:43
 2/8 BringaManó ***** válasza:
89%

Dehogyis! Csak egyféleképpen!

(;-)

2016. máj. 29. 22:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a "sokféleképpen" a helyes megoldás. Akartam volna javasolni egy jó oldalt hasonló problémák esetére. Meg is adom a linkjét, de meg kell mondanom: ebbe a kérdésbe beletörött a bicskája :-(

Amíg arra kérek megoldást, hogy "sok féle képpen", akkor hibát jelez. Csak ha azt írom be, hogy "sok féleképpen", akkor ismeri fel, hogy ezt egybe kell írni.

[link]

2016. jún. 6. 00:37
 4/8 BringaManó ***** válasza:
100%

sok kérdésbe beletörik neki...

a "sok féleképpen"-ben az az érdekes, hogy a szó létrejöttében nincs ilyen "állomás", nem ez a "természetes felbontása", hanem

sok+féle -> sokféle

sokféle+képpen -> sokféleképpen

tehát nem

sok + féleképpen,

szerintem legalábbis (leg + alábbis?... :-)

2016. jún. 6. 11:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

BringaManó, teljesen igazad van, remélem, nem feltételezted, hogy szerintem ez jó kombináció volna. Magam is meglepődtem, de véletlenszerü próbálgatással EZ jött ki, kizárólag erre a kombinációra reagált az oldal - a különálló "képpen"-re egyszerűen hibát jelzett.

Amúgy a szót leggyakrabban úgy írják rosszul, hogy az egyik p-t lehagyják, pedig a "sokféle képen" egészen mást jelent.

Például menyasszonyt már sokféle képen láttam, de leginkább mégis esküvői képen :-P

2016. jún. 7. 21:57
 6/8 BringaManó ***** válasza:
100%
:-) Hát, be kell vallanom, én sokféle dolgot képes vagyok feltételezni... Láttam én már karón fehér hollót... Mentségemül szolgáljon, hogy fogalmam sincs, hogy ki vagy, csak annyit tudok, hogy 87%-os, az meg nem jelent semmit, még bármi történhet... (Én például 74%-os vagyok, aztán mégis hogy vágom a témát... ;-)))
2016. jún. 7. 23:15
 7/8 Szeder Katalin ***** válasza:
66%
Ellenőriztem az érvényes helyesírási szótárban. Igen, egybe kell írni!:-)))
2016. jún. 8. 09:49
 8/8 anonim válasza:
mindenféleképpen meg lesz valaki keresve innen és még a hideg kakit is kikalapálom belőle.
2019. máj. 20. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!